Cultură în loc de chef pentru pensionarii din Târgu Jiu

Primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, vrea ca din acest an să modifice modul de organizare a manifestărilor publice. De exemplu, de Ziua Vârstnicilor vrea să le ofere participanţilor şapte zile de cultură, în loc de masa tradiţională din anii trecuţi.

Marcel Romanescu a vorbit despre aceste modificări într-o emisiune la Acces TV: „Doresc să modific ca organizare Ziua Pensionarului. Din punctul meu de vedere, decât în seara respectivă să meargă şi să participe la acel eveniment în care să stea trei, patru, cinci ore, nu ştiu, şi să consume acel meniu tradiţional, aş prefera ca de fapt Ziua Internaţională a Persoanelor Vârstnice să o organizez o săptămână. Cu bugetul de anul trecut, de 140.000 de lei, să organizez în fiecare seară un eveniment cultural. Într-o seară să fie muzică populară, într-o seară muzică folk, totul pe linia de vârstă. Nu o să aduc trupe pentru generaţia tânără”.

Primarul spune că, din păcate, Târgu Jiu nu are o sală de spectacole suficient de mare, dar crede că va găsi disponibilitate la teatru pentru a pune sala la dispoziţie.

Schimbări şi la Festivalul Berii

Marcel Romanescu a spus că doreşte un alt mod de organizare şi la alte festivaluri. „Vrem să organizăm Festivalul Berii şi Zilele Oraşului aşa cum se face în marile oraşe. Am discutat cu viceprimarul Adrian Tudor şi pregătim caietul de sarcini, pentru a găsi o colaborare cu o mare societate de profil, care să poată să vină şi să organizeze acele evenimente. Ştiu că nu toată lumea va fi mulţumită. Poate că unii se aşteaptă la aceeaşi organizare ca în anii trecuţi, când se împărţeau locurile în funcţie de preferinţele unora. Trebuie să găsim pe cineva cu care să încheiem o colaborare”, a spus Romanescu în emisiune, precizând că trecerea nu va fi uşor de făcut.

Vizualizări: 1,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: