Cum a încasat Răducan 50.000 de euro pentru Hora de la Pandurii

Fapte de neimaginat care s-au petrecut cu câteva luni înainte de intrarea în insolvenţă a echipei ies acum la iveală la clubul Pandurii. Fostul preşedinte Narcis Răducan a încasat 50.000 de euro, în luna august 2016, din transferul lui Ioan Hora în prima ligă din Turcia.

Faptul ca un preşedinte de club să ia procent din transferurile de jucători de la echipă este de neimaginat, dar la Pandurii acest lucru a fost posibil. Fost preşedinte al clubului din Târgu Jiu, timp de un an, Narcis Răducan îşi trecuse în contract şi comisioane din transferurile de jucători.

Marin Condescu, fostul președinte al celor de la Pandurii, a arătat luni, la emisiunea GSP Live, că Narcis Răducan, ex-președinte al clubului, a încasat 50.000 de euro de pe urma transferului atacantului Ioan Hora la Konyaspor, în Turcia.

Condescu a precizat că există documente în contabilitatea clubului care arată că Răducan a încasat în contul personal 50.000 de euro de pe urma transferului în Turcia al atacantului Ioan Hora, la acea vreme golgheter al campionatului.

Suma reprezenta jumătate din comisionul total, cealaltă parte revenindu-i firmei de impresariat AMA Global Football Sport, reprezentată de Bogdan Apostu. „Da. În afară de toate sumele pe care le încasează, Răducan primește bani și din transferul lui Hora. Atât el, cât și societatea pe care a contactat-o pentru a perfecta acel transfer. Faptul că dai comision pentru a transfera golgheterul României e altă întrebare. Situația era atât de grea în 2016 încât se trece în insolvență, jucătorii sunt neplătiți de 6-8 luni, și tu îți însușești 50.000 euro, în afară de toți banii pe care îi încasezi?”, a spus Condescu la GSP Live.

În mod normal un golgheter al campionatului, cum era Ioan Hora în acel sezon, nu avea nevoie să i se caute echipă printr-o firmă de impresariat pentru că era căutat de alte echipe tocmai datorită valorii sale.


Suma plătită de Konyaspor pentru transferul lui Hora a fost de 550.000 euro, conform Transfermarkt.com iar cei 100.000 de euro pe care Narcis Răducan și firma de impresariat i-ar fi încasat reprezintă aproximativ 18% din suma totală de transfer.

Vizualizări: 2,062

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: