De ce a revenit Eugen Trică la fosta echipă ACS Viitorul

Reunită din data de 10 ianuarie, echipa de Liga 2 ACS Viitorul Târgu Jiu nu a avut un antrenor principal până pe 30 ianuarie, la plecarea în cantonament. Fostul antrenor Octavian Benga a plecat a doua zi după reunire, iar discuţiile cu Eugen Trică nu s-au concretizat în primă fază, antrenorul acceptând apoi să revină pe bancă, pentru că altfel nu mai avea voie la altă echipă.

Eugen Trică a început deja munca și a plecat alături de ACS Viitorul Târgu Jiu în Turcia, la Side, unde va fi efectuat stagiul de pregătire din această iarnă.

Clubul nu a oferit prea multe informații în privința revenirii lui Trică, accentul fiind pus pe un meci amical disputat în ultima săptămână, înainte de plecarea în cantonament, meci care nu fusese anunţat anterior şi care s-a disputat în secret.

La ultimele sale declaraţii din urmă cu o săptămână, Trică spunea că nu a ajuns la nici un acord: "N-am mai vorbit cu cei de la Viitorul de o săptămână. Eu cred că a căzut varianta. Nu mai contează de ce nu ne-am înțeles", spunea atunci Eugen Trică, potrivit liga2.ro.

Trică a mai antrenat ACS Viitorul în acest sezon, între etapele 8 și 13, apoi a plecat pentru că a apărut șansa de a antrena în Liga 1, la nou-promovata FCU Craiova. Însă nici la Craiova nu a rezistat prea mult, a stat doar 4 etape, după care a luat o lună de pauză, iar apoi a venit din nou oportunitatea de la Târgu Jiu dar nu s-a căzut imediat la pace.

După aproape două săptămâni de când presa a scris că Trică ar reveni la echipa lui Nicolae Sarcină, ACS Viitorul era tot fără antrenor.

Digi Sport a informat că, dacă nu s-ar fi înțeles cu clubul, Eugen Trică nu mai avea voie să pregătească nicio echipă până la vară: „În regulamentul FIFA se precizează că un antrenor nu poate antrena mai mult de două echipe în același sezon. Astfel, singura posibilitate pentru Trică ar fi doar aceeași FCU Craiova”.

Cum FCU Craiova are antrenor şi ACS Viitorul nu avea, Trică a ales varianta a doua, singura posibilă.

ACS Viitorul a rămas fără antrenor din 11 ianuarie, când Octavian Benga și-a reziliat contractul, la o zi după ce echipa s-a reunit. Pe 12 ianuarie, presa a a scris că Trică a căzut de acord cu patronul Nicolae Sarcină, dar în cele din urmă nu s-a mai semnat contractul. Iar acum Trică a apărut ca antrenor la aeroport, la plecarea echipei în cantonamentul din Turcia.

Vizualizări: 482

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: