DLAF anunţă finalizarea controlului făcut la Rânca

Departamentul pentru lupta antifraudă - DLAF a anunţat finalizarea controlului privind investiţia făcută pe fonduri europene la Rânca. Este vorba de domeniul schiabil, canalizarea şi staţia de epurare, pentru care au fost cheltuite milioane de euro.

Canalizarea nu a fost pusă în funcţiune la ani buni de la finalizare, iar telescaunul mai mult stă decât funcţionează. „DLAF a finalizat controlul cu privire la proiectul PHARE RO 2006/018-147.01.01.01.03.15 «Dezvoltarea integrată prin optimizarea domeniului schiabil şi a sistemului ecologic de colectare-epurare a apelor uzate menajere din zona Rânca - judeţul Gorj - Lot 1», beneficiari fiind Consiliul Judeţean Gorj, Consiliul Local Novaci şi Consiliul Local Baia de Fier”, anunţă instituţia de control, care precizează că raportul a fost înaintat către Ministerul Dezvoltării. „Departamentul pentru lupta antifraudă – DLAF a transmis nota de control către Direcţia Generală Programe Europene – Direcţia Monitorizare din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene în vederea constatării îndeplinirii sau neîndeplinirii complete a indicatorilor de proiect precum şi în vederea constatării neregulilor şi stabilirii creanţelor bugetare”, se arată în răspunsul trimis ziarului „Pandurul”.

DLAF nu a precizat ce constatări s-au făcut. Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Cosmin Popescu, a spus că raportul nu a ajuns la CJ Gorj.

Reţeaua de canalizare de la Rânca a fost realizată printr-un proiect PHARE 2006, pe fonduri europene, accesat de societatea Vârful Păpuşa SA, la care erau acţionari Consiliul Judeţean Gorj şi primăriile Baia de Fier şi Novaci, dat fiind faptul că investiţia se realiza pe teritoriul administrativ al celor două localităţi. Uniunea Europeană a investit circa 3.2 milioane de euro în acest proiect care cuprindea şi realizarea telescaunului. Asociaţia a falimentat în 2014, iar sistemul de canalizare, care include şi patru staţii de epurare, a fost finalizat, dar nu a fost pus în funcţiune până acum. În aceste zile se fac demersuri pentru predarea canalizării către Aparegio Gorj SA.

Vizualizări: 1,666

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Justiție:

Citește și: