Cum a stabilit primarul din Slivileşti programul de somn al copiilor din comună

Primarul din Slivileşti, Sorin Bucurescu, a stabilit ca şcolarii din comună să se trezească, prin rotaţie, la ora 6.00 dimineaţa. Pentru că Inspectoratul Şcolar nu a înţeles să sprijine primăria cu încă un microbuz şcolar, maşina existentă trebuie să facă mai multe curse. Bucurescu a stabilit ca, prin rotaţie, pe sate, elevii să se trezească la ora 6.00, pentru a ajunge cu toţii până la ora 8.00 la şcoală. Primarul atrage atenţia că la iarnă situaţia va fi mult mai complicată.

Ministerul Educaţiei a anunţat încă din primăvară că va achiziţiona 600 de noi microbuze şcolare, ceea ce nu s-a întâmplat. Câteva zeci erau promise comunelor din Gorj, iar primarii s-au bazat pe această promisiune, dar în zadar. Şcoala a început, iar ministerul nu a organizat nici măcar licitaţia pentru achiziţionarea microbuzelor.

Până anul acesta, comuna Slivilești a beneficiat de două microbuze școlare, însă unul a fost casat pentru că a trecut perioada în care a fost autorizat să transporte elevi. În aceste condiții, în acest moment în Slivilești este un singur microbuz care trebuie să transporte zilnic la școală sute de elevi. În mod normal, ca să nu fie probleme, primarul din localitate susține că ar avea nevoie de trei microbuze, însă acum face eforturi să se descurce cu unul singur. Afectați sunt în primul rând elevii care trebuie să se trezească și cu două ore mai devreme de începerea orelor pentru a ajunge la cursuri. „Ne descurcăm foarte greu cu un singur microbuz. În primul rând șoferul trebuie să facă mai multe curse, iar copiii mai stau și îngrămădiți. În plus de asta, sunt copii pe care îi trezim de la ora 6 ca să avem timp să-i ducem pe toți la școală. Am stabilit ca prin rotație, pe sate, câte două săptămâni copiii să se trezească de la șase. Situația asta nu poate să continue la nesfârșit, pentru că atunci când vine iarna, nu se mai poate așa, că o să fie îngheț, microbuzul nu mai poate merge repede. Trebuie să se rezolve problema microbuzului”, a precizat Sorin Bucurescu, primarul comunei Slivilești.

Situaţie similară la Hurezani

Şi la Hurezani ar mai fi nevoie de un microbuz școlar. Primarul din localitate a făcut toate demersurile la Inspectoratul Școlar și speră să primească în acesată toamnă un nou mijloc de transport pentru elevi. „În acest moment ne-ar mai trebui un microbuz școlar, ca să nu facă mai multe drumuri microbuzul pe care-l avem și să nu îngrămădim copiii. Șoferul are grijă de elevi să ajungă la timp și în bune condiții. În această vară l-a pregătit pentru începerea școlii. Dacă am mai avea unul, situația ar fi alta. Noi sperăm să primim”, a declarat Gheorghe Cârstea, primar comuna Hurezani.

Vizualizări: 188

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: