Cum arată noua navă spaţială Virgin Galatic

Compania de transport aerian spaţial Virgin Galactic a dezvăluit noua sa navă spațială de ultimă generație. Compania a numit-o VSS Imagine pentru că este strălucitoare şi reflectă mediul din jur.

Cea mai recentă completare la flota companiei spațiale Virgin Galactic este prima din noua clasa de vechicule SpaceShip III și urmează cele două prototipuri SpaceShipTwo pe care compania le testează.

În afară de câteva actualizări minore față de predecesorii săi SpaceShipTwo, cel mai evident element al noii nave spațiale VSS Imagine este modul în care a fost vopsită. Vehiculul spațial este deosebit de lucios, acoperit cu un material similare unei oglinzi care reflectă mediul din jur, „schimbându-și constant culoarea și aspectul în timp ce călătorește de pe Pământ spre spațiu”, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Virgin Galactic încearcă să facă turismul spațial la prețuri accesibile o realitate. Compania a dezvăluit recent cum vor arăta la interior cabinele avionului spațial SpaceShipTwo, conceput pentru a duce pe oricine își permite spre marginile spațiului.

În 2019, avionul spațial VSS Unity al companiei, un vehicul din clasa SpaceShipTwo, a atins o altitudine de 90 km după ce a fost transportat la bordul navei mama WhiteKnightTwo.

Clasa SpaceShip III a companiei este concepută să permită lansarea mai multor zboruri la o rată mult mai rapidă. „Introducerea clasei de vehicule Spaceship III este un pas important în eforturile Virgin Galactic care au ca scop îndeplinirea a 400 de zboruri pe an”, mai arată comunicatul de presă al companiei.

Navele spațiale Virgin Galactic sunt construite special pentru a livra o nouă perspectivă pentru miile de oameni care vor putea în curând să vadă spațiul cu ochii lor. Făcând parte din clasa de vehicule SpaceShip III, VSS Imagine nu este doar o navă spațială frumoasă, dar reprezintă și flota tot mai mare de nave spațiale a companiei Virgin Galactic.

Vizualizări: 2,031

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: