Cum îşi împrospătează comercianţii marfa

Temperaturile ridicate înregistrate în ultima perioadă dau mari bătăi de cap comercianţilor de legume şi fructe din Piaţa Centrală. Aceştia fac eforturi pentru a-şi păstra marfa proaspătă şi pentru a o feri de razele soarelui. Producătorii care stau în apropierea oraşului nu vin cu cantităţi mari de produse şi le vând repede. Părerile cumpărătorilor cu părere la calitatea produselor sunt împărţite, însă toţi cred că preţurile sunt mari.

Oamenii nu ştiu ce să mai facă pentru a avea produsele proaspete şi să le ferească de razele soarelui şi de căldură. Cei care au mesele ferite de soare pot sta liniştiţi ceilalţi însă recurg la tot felul de metode. Unii montează umbrele, iar cei care nu au această posibilitate stropesc produsele cu apă. Producătorii stau mai liniştiţi pentru că aduc la piaţă cantităţi mici de legume şi pe măsură ce le având aduc altele. „Eu stau toată ziua cu ele în soare. Nu am masă acoperită şi vin eu cu o umbrelă de acasă. Le mai stropesc cu apă. Nu aduc foarte multe produse la piaţă pentru că stau aproape şi îşi e frică să nu se strice că rămân cu ele pe tarabă nu le mai vând”, spune o comerciantă.   

Pieţarii fac acest lucru pentru a avea marfa proaspătă şi nu vor să rişte să li se strice şi să rămână cu ea pe tarabe. Unii cumpărători nu au luat marfă alterată, însă alţii au avut parte şi de surprize din acestea mai puţin plăcute.

Vizualizări: 97

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: