Cum poți beneficia de lapte praf pentru copil din partea DSP Gorj

Gorjencele care nu pot să-și alăpteze copiii din motive de sănătate sau micuții lor au probleme digestive pot beneficia gratuit din partea statului de lapte praf prin direcţiile de Sănătate Publică. La nivelul județului Gorj, un număr de 198 de copii primesc lapte praf special nevoilor lor indiferent dacă părinții au o stare materială bună sau nu. Un copil are dreptul la opt cutii de lapte lunar, anunță reprezentanții DSP Gorj.

Părinții ai căror copii nu pot fi alăptați la sân ori au probleme digestive se adresează medicului de familie care decide dacă micuțul are nevoie de lapte praf special sau nu. Cu aceste solicitări medicii de familie se adresează primăriilor din fiecare localitate, iar micuții au dreptul la opt cutii de lapte praf lunar. ”La nivelul judeţului Gorj avem 198 de copii care beneficiază de lapte praf prin programul naţional. Pot beneficia de lapte praf copiii până într-un an care nu acceptă alte tipuri de lapte, dar și copiii malnutriți. Medicul de familie decide dacă un copil are nevoie de lapte praf”, a spus Elena Pițian, purtătorul de cuvânt al DSP Gorj.
Potrivit situației DSP, în Târgu Jiu 31 de copii beneficiază de lapte praf, la Rovinari 33 de copii, la Motru 27 de copii, la Cărbunești 3 copii, iar la Bumbești Jiu și Turceni 4 respectiv 20 de copii. Cei care au obligația de a ridica laptele praf de la DSP Gorj sunt primarii localităților în care au fost solicitări, iar părinții ridică laptele praf de la primărie în baza rețetei de la medicul de familie.

Vizualizări: 314

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: