Cum să schimbi pe dracu cu fratele său!

Încercarea opoziţiei de a confisca manifestările din stradă s-a soldat cu un prim eşec. Infiltrarea liberalului Orban, cu tot şarmul lui, printre manifestanţii din Bucureşti era cât pe ce să-l ducă la linşaj, ceea ce denotă că oamenii nemulţumiţi care au ieşit în piaţă nu sunt nemulţumiţi neapărat din cauza puterii, ci nemulţumirile lor vizează întreaga clasă politică pe drept vinovată de situaţia disperată în care s-a ajuns. Până la urmă, alternanţa la putere a aceloraşi figuri cunoscute despre care de-a lungul timpului s-au ţesut poveşti nemuritoare cu iz penal îl face pe omul năpăstuit să nu mai aibă încredere în nimic ce e legat de lupta politică şi de cucerirea puterii ca pe redută de la Smârdan, când luptele s-au dat la baionetă.

Reîntoarcerea doctorului Arafat, cel de care este legată prima sămânţă de protest a lăsat opoziţia în ofsaid. Arafat a ales de data asta bine barca învingătorilor, l-a sunat pe Ritli, a făcut pace cu Băsescu şi Boc şi i-a lăsat pe cei din USL în lumea lor şi i-a obligat să dovedească singuri cât sunt de sprijiniţi de populaţie. Ce s-a văzut până acum mă îndreptăţeşte să zic că sprijinul pentru un partid sau altul mai are de aşteptat! Mini-mineriadele care au avut loc acum si au dovedit cu vârf şi îndesat că populaţia nu mai poate fi manipulată nici de USL, nici de PDL şi nici de televiziunile care prezintă imagini ce distorsionează realitatea, se vor stinge de la sine pentru că actuala putere îşi va reevalua şansele şi va propune ea însăşi măsuri care să potolească furia. Nenorocirea este că orice schimbare politică se va face tot politic, adică vor fi înlocuiţi oameni politici cu alţi oameni politici, iar in panoplia ce defilează de ani de zile nu văd care este câştigul! Doar dacă puterea obosită şi tăbârcită de tot felul de situaţii dramatice în care a fost nevoită să-şi supună naţia va avea înţelepciunea să apeleze în sfârşit la tehnicieni competenţi care şi-au dovedit capacităţile manageriale în ani şi în domenii bine definite. Mă îndoiesc că se va întâmpla acest lucru aşa cum mă îndoiesc şi de faptul că actuala opoziţie, când va ajunge la putere ne va umple buzunarele de bani.

Oamenii raţionali îşi dau seama că în contextul internaţional actual oricărei puteri indiferent din ce partide va fi ea constituită îi va fi imposibil să mulţumească rapid nemulţumirea maselor care chiar dacă n-au ieşit în stradă strâng din dinţi pe muteşte şi înjură la în faţa televizorului. Orice luptă pentru putere, acum mai mult ca oricând este o luptă pentru acapararea unor sinecuri sau rotunjirea unor venituri a câtorva care se vor afla în vârful trebii. Cei 21 ani trecuţi au dovedit cu prisosinţă că nu mă înşel.

Vizualizări: 113

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: