Cum se apără Universitatea Craiova în scandalul sexual ajuns la UEFA

Universitatea Craiova a reacționat după dezvăluirile mamei fotbalistului hărțuit sexual de către fostul antrenor al clubului oltean, Devis Mangia. „Familia ne-a expus o versiune mult mai puțin detaliată!”, s-au apărat cei de la Universitatea care l-au dat afară pe antrenor în urma acelor sesizări.

Clubul Universitatea Craiova a reacționat după ce mama lui Răzvan Popa, fotbalistul care ar fi fost hărțuit sexual de către antrenorul Devis Mangia, a  făcut dezvăluiri cu privire la evenimentele neplăcute din trecut. Alexandra Popa, mama fotbalistului, a dezvăluit cum l-ar fi hărțuit Devis Mangia pe fiul său, pe vremea când cei doi erau la Universitatea Craiova.

Clubul patronat de către Mihai Rotaru a răspuns acuzațiilor cu alte acuzații la adresa părinților. Universitatea Craiova susține că părinții lui Răzvan Popa au prezentat conducerii, la acea vreme, o versiune mai puțin detaliată a evenimentelor. Totuși, clubul Universitatea Craiova a recunoscut că demiterea lui Devis Mangia a fost o consecință a celor întâmplate.  „Având în vedere informaţiile apărute în spaţiul public, cu privire la un posibil comportament reprobabil al antrenorului Devis Mangia, suntem în măsură să facem următoarele declaraţii publice:  La vremea respectivă, a existat o sesizare făcută de către familia unui jucător şi, aşa cum era firesc, clubul nostru a declanşat o anchetă internă, în baza căreia să putem lua o decizie corectă. În urma cercetărilor, aspectele sesizate nu s-au confirmat, existând mai multe elemente care au conturat, mai degrabă, o situaţie diferită. Singurele dovezi erau afirmaţiile familiei, care nu s-au coroborat cu nicio altă mărturie sau probă fizică. Menţionăm că, la vremea respectivă, membrii familiei ne-au expus o versiune mult mai puţin detaliată a celor ce s-au întâmplat, multe dintre amănuntele dezvăluite astăzi lipsind din narativul domniilor lor sau fiind contrare celor afirmate atunci. În ciuda acestor aspecte, pentru a proteja clubul, jucătorul şi celelalte persoane implicate, am preferat să încheiem pe cale amiabilă contractul cu antrenorul Devis Mangia în perioada imediat următoare. Apreciem că, tot din dorinţa de a-şi proteja copilul, aşa cum am făcut şi noi, membrii familiei au păstrat tăcerea asupra acestor presupuse acte reprobabile timp de trei ani. Clubul nostru asigură opinia publică de faptul că nu tolerăm nicio astfel de conduită, care se abate de la regulile admise de societate, a unuia dintre angajaţii noştri”, se arată în comunicatul publicat de către Universitatea Craiova pe Facebook.

Mama fundașului Răzvan Popa (25 de ani) susține că fiul său a fost hărțuit sexual de către Devis Mangia în primul sezon în care italianul a lucrat în Bănie. Cazul Devis Mangia a ajuns și pe masa UEFA, iar președintele Aleksander Ceferin a oferit prima reacție după declanșarea scandalului sexual în care este implicat antrenorul. Ceferin a explicat că știe despre acuzațiile care i se aduc antrenorului, însă a transmis că va aștepta rezultatul anchetei pentru a face alte comentarii.

Fostul tehnician de la Universitatea Craiova, Devis Mangia, este în mijlocul uni scandal sexual internațional. El a fost acuzat de doi jucători din echipa națională a Maltei, al cărei selecționer este, că le-a făcut propuneri de natură sexuală, astfel că federalii au hotărât suspendarea sa din funcție până la finalizarea anchetei. De asemenea, aceștia au făcut plângere la poliție și au informat UEFA și FIFA.

Vizualizări: 1,258

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: