Cum se vede drumul de la Roşia de Amaradia din biroul lui Călinoiu - foto

Preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, a transmis în această după-amiază o informare privind surparea drumului de la Roşia de Amaradia. Din biroul lui Călinoiu, drumul de la Roşia de Amaradia este circulabil fiind afectat un sens de mers. Cât despre criticile primarului Liviu Cotojman, Călinoiu spune că a creat o imagine falsă asupra situaţiei. Drept urmare, nu există pericolul închiderii drumului.

O fotografie de la faţa locului arată că Ion Călinoiu nu are ce drum să închidă deoarece acesta nu există.   

 poza_rosia_de_amaradia_drum

Iată informarea lui Ion Călinoiu transmisă mass-media:

Referitor la alunecarea de teren care a afectat DJ 675 C, la km 19+200, pe raza comunei Roșia de Amaradia, Președintele Consiliul Județean Gorj face cunoscut faptul că, în dimineața zilei de astăzi, 2.10.2013, la fața locului s-a deplasat o comisie alcătuită din reprezentanți ai Consiliului Județean Gorj, Instituția Prefectului Gorj, Inspectoratul de Stat în Construcții, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Primăria Roșia de Amaradia.

S-a constatat faptul că DJ 675 C este afectat pe o singură bandă de circulație de-a lungul a 75 de metri, în consecință, luându-se măsurile necesare desfășurării traficului pe un singur sens de drum. S-a procedat la semnalizarea corespunzătoare a porțiunii afectate, în momentul de față circulația desfășurându-se pe o singură bandă de circulație. Astfel, nu există pericolul închiderii DJ 675 C. Se va proceda la această măsură doar dacă acest lucru va fi impus de către următoarele verificări ale comisiei de specialitate.

În ceea ce privește informațiile alarmante transmise către mass-media și către populație de către dl. Liviu Cotojman, edilul comunei Roșia de Amaradia, menționăm faptul că acestea sunt nefondate și în același timp rău intenționate. Declarațiile primarului respectiv, fără a aștepta constatările comisiei de specialitate de la fața locului, nu au făcut decât să creeze o imagine falsă în fața populației și a locuitorilor comunei Roșia de Amaradia asupra stării de fapt. Catalogăm o astfel de atitudine ca fiind nedemnă de un ales local, responsabil de siguranța și buna informare a comunității pe care o reprezintă.

Amintim încă o dată, faptul că , DJ 675 C, la km 19+200, prezintă risc major de alunecări de teren, fapt ce determină neobținerea autorizației de construire și implicit demararea de investiții de anvergură în infrastructura județeană ce traversează acea zonă.

În același timp, de la începutul anului în curs și până în prezent, pe DJ 675 C, pe raza comunei Roșia de Amaradia au fost desfășurate următoarele lucrări de investiții:

- lucrări de îmbrăcăminte asfaltică ușoară- Roșia de Amaradia-Becheni-Corșoru- km 25+000-26+668 –valoare 603.750,48 lei

- lucrări de reprofilare,adaos de material și cilindrare tot pe DJ 675C : 192 mp Alimpești- Becheni, 0,6 km Corșoru, 0,678 ml Roșia de Amaradia, 82 ml Roșia de Amaradia, segmentul de drum 15+500-17+200, plus lucrări de asigurare a scurgerii apelor pe mai multe bucăți de drum, valoare totală de peste 73.336 lei

Desfășurarea acestor investiții contravin declarațiile publice ale primarului Liviu Cotojman, conform cărora Consiliul Județean Gorj nu ar mai fi desfășurat lucrări pe DJ 675 C de mai mulți ani de zile.

Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: