Cum va fi marcată Ziua Copilului la Târgu Jiu

Spectacole, activităţi distractive, tombole, demonstraţii de magie şi iluzionism sunt doar câteva din manifestările pregătite de municipalitatea din Târgu Jiu pentru a-i serba pe cei mici cu ocazia Zilei Copilului. Faţă de anul trecut, programul este unul mai modest, anul acesta lipsind păpuşile gigant. Autorităţile locale au alocat anul acesta suma de 9000 lei pentru manifestările care vor avea loc la sfârşitul acestei săptămâni.

Manifestările organizate pentru copiii din Târgu Jiu de ziua lor vor avea loc de fapt în data de 30 mai, atunci când, începând cu orele 9, se va întruni Consiliul Local al Copiilor. Primarul municipiului, Florin Cârciumaru, va acorda audienţe, aşa cum se întâmplă an de an. Cei mici vor putea veni cu sugestii şi propuneri. Cel mai aşteptat moment este fără doar şi poate parada mascotelor. Mikey, Minnie, prinţese şi clovni vor fi în Piaţa Prefecturii începând cu orele 10 pentru ca cei prezenţi la defilare să poată face fotografii cu ei. La 10,30 cei mici vor putea asista la piesa „Sultăniţa”,oferită de artiştii Teatrului de Păpuşi Pinocchio. Mai apoi, în amfiteatrul din centrul oraşului  va avea loc o prezentare de standuri pentru copii. Parada copiilor va avea loc începând cu orele 11. „Ne aşteptăm la o participare numeroasă, 1000-1500 de copii. Se vor deplasa de la amfiteatru până în zona de nord a Parcului Central, unde pentru ei avem un spectacol oferit de Palatul Copiilor după care va avea loc un spectacol de magie al artistului iluzionist Decova”, a declarat Teodora Ciobanu, directorul Direcţiei Publice de Protecţie Socială din cadrul primăriei Târgu Jiu.

Tot în zona scenei vor fi amenajate standuri speciale de: caricatură, pictură pe faţă, de desenat şi colorat, centru de informaţii pentru mămici, centru de donaţii şi prim-ajutor, de baloane. De asemenea, va avea loc un concurs de desen pe asfalt şi „Turul Micilor Biciclişti”, locaţia fiind Digul Jiului şi Parc Insuliţă.

Tot vineri, la orele 17, în Piaţa Prefecturii va avea loc o demonstraţie cu tehnică şi echipamente oferită de Poliţie, Jandarmerie, Poliţia Locală, Pompieri şi Salvamont.

Manifestările de Ziua Copilului se vor încheia cu un spectacol care va începe la orele 18. Este vorba de un spectacol special oferit de Şcoala Populară de Artă, Palatul Copiilor şi Şcoala de dans „Ioana Bolovan”. Trupa „Daggu Project” va fi invitatul special.

La spectacol vor participa copii de la şcoli şi grădiniţe şi se va organiza o tombolă cu premii.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: