Cum va fi stopată corupţia din CE Oltenia

Conducerea Complexului Energetic Oltenia (CEO) va desemna o persoană care va primi eventuale sesizări referitoare la comportamentul neadecvat al angajaţilor. Neregulile se întind pe câteva pagini şi sunt cuprinse într-un regulament intern de funcţionare în companie, dar şi într-un cod etic ce au fost aprobate pe 20 decembrie 2012. Acest cod etic, care a fost postat pe site-ul CEO, interzice acordarea de atenţii, cadouri, folosirea de bunurile firmei pentru interes personal şi alte lucruri de acest gen.

Directorul general al Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a aprobat anul trecut un regulament intern care reglementează drepturile şi obligaţiile angajatului, dar şi a ale angajatorului. De asemenea, se vorbeşte despre o evaluare ce va avea loc în februarie, ce va consta în completarea unui formular şi susţinerea unui interviu. Important este Codul Etic al CEO. Acesta impune salariaţilor să nu se folosească de bunurile sau poziţia în firmă în interes personal, să nu primească cadouri sau atenţii, să nu divulge informaţii din companie sau să se afle în conflict de interes. Puţin probabil că un director va lăsa maşina de serviciu gata alimentată şi o va conduce pe cea personală pentru un drum la casa de la ţară, de exemplu!

Pe de altă parte, în acest Cod etic se face referire şi la desemnarea unei persoane care să primească sesizări sau reclamaţii pe această temă. Acestea vor fi evaluate şi dacă se va dovedi că un angajat încalcă acest cod este posibilă chiar răspunderea în faţa legii.

Vizualizări: 181

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: