Cum vede Călinoiu relaţia lui Dian Popescu cu Victor Ponta

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, a cedat şi a anunţat într-un interviu la Radio Infinit că Georgiana Rogoveanu-PNL şi Sabin Cornoiu-PSD vor intra în Consiliul Judeţean. În ultimele luni, două posturi din Consiliu au rămas neocupate deoarece liderul PNL Gorj Dian Popescu şi Ion Călinoiu se ghidau după lucruri diferite. Dian Popescu după lege şi Ion Călinoiu după un pact nescris al defunctei USL. Pe scurt, din CJ au ieşit doi pesedişti şi protocolul spunea că ar trebui să intre tot doi pesedişti, dar pe lista USL era la rând şi o liberală. Ea ar fi trebuit să-şi dea demisia, iar locul său să fie luat de un pesedist.

Reporter: Ce se va întâmpla în Consiliul Judeţean, cu posturile de consilieri?

Ion Călinoiu: Aplicăm legea, până la urmă. Nu avem ce face. Nu o să ţinem consiliul blocat şi aplicăm legea cu toate că legea nu interzicea să aplicăm ce ne-am dat cuvântul.

Rep.: Aplicaţi legea, adică vor intra în Consiliu un liberal şi un pesedist?

I.C.: Vor intra consilierii de pe listă pe posturile vacantate. Am ajuns în situaţia aceasta deoarece Dian Popescu nu şi-a respectat cuvântul. Era clar că ne-am înţeles, şi nu la şpriţ, ci în cadrul organizat, şedinţă USL, cine părăseşte şi vacantează postul de pe listă va fi ocupat de membrul partidului respectiv. S-a şi aplicat o parte, dar de o bucată bună de timp Dian Popescu nu mai ţine de cuvânt, probabil şi pe buna relaţie cu primul ministru pe care o invocată aşa, ca un scut.

Rep.: Vă distrează? Acesta era argumentul pentru continuarea alături de PSD. Datorită bunei relaţii cu Victor Ponta.

I.C.: Cum să vorbeşti lucrul acesta, că dacă ai o bună colaborare cu un om trebuie să foloseşti acest lucru. Şi relaţia asta cum e? De jos în sus sau de sus în jos?

Rep.: Păstraţi colaborarea cu PNL în Consiliul Judeţean?

I.C.:  Nu voi rupe majoritatea prin retragerea PNL din USL, numai dacă îşi retrag consilierii şi trec în opoziţie, normal că trebuie găsită formulă de majoritate, care există. Deci nu-i nicio problemă.

Vizualizări: 167

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: