Cumnata lui Chivu, în Consiliul Local Rovinari

O nouă femeie în Consiliul Local Rovinari. Irina Eugenia Chivu a fost validată, miercuri, în funcția de consilier local. Aceasta este cumnata fostului viceprimar Laurențiu Chivu, care și-a pierdut mandatul ca urmare a stării de incompatibilitate constatate de ANI.

„Admite cererea privind propunerea de validare mandat de consilier local supleant al Orașului Rovinari, formulată de Secretarul General al UAT Rovinari. În baza art. 119 alin. (1) din O.U.G. nr.57/2019 actualizată, validează mandatul supleantului Chivu Irina Eugenia pentru funcția de consilier local ce intră în componenţa Consiliul local al Orașului Rovinari. Prezenta hotărâre se va comunica Prefectului județului Gorj și Secretarului General al Orașului Rovinari. Cu drept de apel în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în sentința Judecătoriei Târgu Jiu din 17 ianuarie.

Irina Chivu este membru Pro România.

În urmă cu mai bine de doi ani, Laurențiu Chivu a fost declarat incompatibil pentru că „în perioada 27 august 2014 – 04 septembrie 2015 a deținut, simultan, funcția de viceprimar și pe cea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului ,,Gheorghe Tătărescu” Rovinari”, a informat ANI. Chivu a atacat sentința, dar a pierdut definitiv procesul la Curtea Supremă, în noiembrie 2020.

Chivu a candidat pentru funcția de primar, din partea Pro România, dar a pierdut alegerile în fața primarului Robert Filip.

Vizualizări: 3,156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: