Cupa Liceelor “Carrefour Târgu-Jiu”, câștigată de LPS

Minifotbalul are viitor în județul Gorj. Sâmbătă s-a încheiat ediția a treia a Cupei Liceelor Carrefour Târgu-Jiu, competiție câștigată, la fel ca anul trecut, de Liceul cu Program Sportiv. Finala a fost una pe muchie de cuțit, victoria celor de la LPS venind în urma loviturilor de la 7 metri, împotriva celor de la Colegiul Național “Spiru Haret”.

20 de echipe ale liceelor din județul Gorj s-au înscris la startul ediției a treia a Cupei Liceelor. La fel ca primele două ediții, competiția a fost organizată de Carrefour Târgu-Jiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Gorj, Complexul Dolce Vita și Asociația Club Sportiv Minifotbal Gorj.

După faza preliminară și cea a grupelor, cele mai bune 8 echipe s-au calificat în sferturile de finală, acolo unde s-au înregistrat următoarele rezultate:

Liceul Tehnologic Bîlteni – Colegiul Gheorghe Tătărescu Rovinari 4-2 (2-2) după loviturile de la 7 metri

Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru – Colegiul Tehnic Ion Mincu 6-2

Colegiul Național Spiru Haret – Colegiul Economic Virgil Madgearu 4-3 (1-1) după loviturile de la 7 metri

Liceul cu Program Sportiv – Colegiul Tehnic Henri Coandă 14-1

În semifinale, favoritele și-au respectat statutul și s-au calificat în finala competiției:

Liceul Tehnologic Bîlteni – Colegiul Național Spiru Haret 2-6

Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru – Liceul cu Program Sportiv 1-6

Sâmbătă, de Ziua Internațională a Copilului au avut loc jocurile finale în Complexul Dolce Vita din Parcul Central, Târgu-Jiu. Liceul Tehnologic Bîlteni a obținut medaliile de bronz după o victorie categorică împotirva celor de la Colegiul Tehnic General Gheorghe Magheru, scor 8-4.

Finala a fost una extrem de interesantă și care a atras în tribune aproximativ 50 de spectatori, aceasta fiind transmisă în direct și pe Facebook. De la finală nu au lipsit Inspectorul General al ISJ Gorj, Marcela Mrejeru, dar nici inspectorul responsabil pe sport al ISJ Gorj, Valentin Tîlvescu.

S-au întâlnit campioanele primele două ediții ale Cupei Liceelor, CNSH din 2017 și LPS din 2018. LPS a pornit jocul mai bine iar golurile lui Gabriel Podaru și Răzvan Vulpe au dus scorul la 2-0 după 22 de minute de joc. Băieții de la CNSH nu au renunțat însă și au revenit în joc în ultimele 7 minute prin golurile marcate de Radu Rotaru și Tedi Lupu.

Soarta partidei s-a decis la loviturile de la 7 metri, acolo unde băieții de la LPS au avut nervii mai puternici și au transformat toate cele 3 lovituri. De la Spiru Haret, singura ratare i-a aparținut celui mai bun jucător al lor pe parcursul turneului, Adrian Semen.

Colegiul Național Spiru Haret – Liceul cu Program Sportiv 4-5 (2-2) după loviturile de la 7 metri

Goluri: Radu Rotaru (min. 33) și Tedi Lupu (min. 37) / Gabriel Podaru (min. 14) și Răzvan Vulpe (min. 22)

Spiru Haret: Lucian Niță (portar) – Adrian Semen, Teodor Stănculete, Radu Rotaru, Tedi Lupu, Vlad Macsut, Mihai Crudu, Sebastian Gîrdu, Daniel Pora și Andrei Ardelean

Profesor: Gabriela Căpraru

LPS: Cristian Costoiu (portar) – Răzvan Vespe, Răzvan Vulpe, Leonard Gheorghe, Flavius Veveriță, Eduard Veveriță și Gabriel Podaru

Profesor: Cornel Tigveanu

La final premiile au fost acordate de Marcela Mrejeru, Inspectorul General al ISJ Gorj, Valentin Tîlvescu, responsabilul pe sport al ISJ Gorj, de reprezentanții Carrefour Târgu-Jiu, dar și de Cosmin Iosu, președintele Asociației Club Sportiv Minifotbal Gorj.

Listă premii

- Cupă, Diplomă și Medalii Aur Locul I: Liceul cu Program Sportiv + vouchere de 80 lei / persoană din partea Carrefour Târgu-Jiu

- Cupă, Diplomă și Medalii Argint Locul II: Colegiul Național Spiru Haret + vouchere de 40 lei / persoană din partea Carrefour Târgu-Jiu

-  Cupă, Diplomă și Medalii Bronz Locul III: Liceul Tehnologic Bîlteni + vouchere de 20 lei / persoană din partea Carrefour Târgu-Jiu

-  Diplomă și Trofeu „Cel mai bun portar”: Lucian Niță (CNSH)

-  Diplomă și Trofeu „Cel mai bun jucator”: Răzvan Vulpe (LPS)

-  Diplomă și Trofeu „Golgheter”: Răzvan Vulpe (LPS) – 21 goluri

Plachete pentru „sustinerea si promovarea minifotbalului la nivel judetean”:

1. ACS Minifotbal Gorj și Complexul Dolce Vita oferită de Mocu Nicolae, reprezentat Carrefour

2. Carrefour Targu-Jiu oferită de Mrejeru Marcela, Inspector General ISJ Gorj

3. ISJ Gorj oferită de Bobu Roxana, reprezentat Carrefour

Vizualizări: 1,042

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: