Cupă şi Vâlceanu, „reci” la candidatura Elenei Udrea

Vestea că Elena Udrea se aruncă în bătălia pentru şefia Partidului Democrat Liberal nu a stârnit prea multe reacţii în rândul filialei de la Gorj, reprezentanţii de frunte ai organizaţiei rămânând mai mult decât ponderaţi şi echilibraţi faţă de concurenţa care se anunţă la Vasile Blaga.

Preşedintele interimar al filialei, deputatul Ion Cupă, a fost chiar prezent lângă Elena Udrea când aceasta şi-a anunţat candidatura, dar parlamentarul gorjean spune că vrea să vadă mai întâi echipa acesteia, programul pentru dezvoltarea partidului şi de abia apoi îşi doreşte o discuţie cu colegii din organizaţie pentru a vedea în ce direcţie se va decide PDL Gorj să meargă în perspectiva Convenţiei Naţionale a partidului de luna viitoare.

„Eu eram chiar acolo când doamna Udrea a făcut anunţul pentru că la şedinţa din cadrul grupului parlamentar a spus prima dată că vrea să candideze. Cred că e prematur să mă pronunţ de acum, mai ales că e vorba doar de un anunţ. Să vedem întâi moţiunea dumneaei, cu ce propuneri vine, ce echipă se formează lângă dânsa, după care vreau să discut cu colegii din Biroul Permanent Judeţean pentru a vedea ce hotărâre luăm şi noi. Pentru partid e bine dacă intră şi doamna Udrea în cursă, am înţeles că mai sunt şi alte posibile candidaturi, nu doar a dumneaei şi a domnului Vasile Blaga şi de aceea spun că mai întâi să vedem oficial cine se înscrie şi ce propuneri face, după care sigur că ne vom da şi cu părerea”, spune deputatul Ion Cupă.

Fostul prim-vicepreşedinte al PDL Gorj, Dan Vâlceanu, candidat al partidului la parlamentarele de anul trecut, nu se grăbeşte nici el să spună dacă susţine mai mult candidatura lui Udrea sau pe a lui Blaga. „Orice membru din partid poate candida şi de aceea aş prefera să-mi spun un punct de vedere după ce văd toată lista cu candidaţii. Acum e prea devreme. Până la Convenţie mai e timp şi de abia atunci vedem cine rămâne în cursă. Nu am vreo ură sau vreo simpatie pentru niciunul dintre candidaţi, nu sunt în partid ca să mă iubesc cu unii sau cu alţii. Mă bucur că au decis devansarea datei Convenţiei Naţionale şi se ţin alegeri luna viitoare pentru că noi trebuie să vorbim de acum încolo nu despre ce se întâmplă la noi, ci despre ceea ce face USL la guvernare”, declară Vâlceanu.

MOTIVAŢIE

Elena Udrea şi-a motivat ieri candidatura: "Am decis să candidez la funcţia de preşedinte al PDL pentru că eu cred că PDL are nevoie de o schimbare, candidez pentru că am curajul, am forţa şi energia necesară să vin cu un proiect nou pentru PDL, un partid care se află acum la finalul unei etape. Cred că experienţa de luptă politică de peste opt ani de zile este suficientă pentru a garanta că pot să mă bat în continuare cu Ponta, cu Antonescu, cu Voiculescu, aşa cum am făcut-o întotdeauna”.

Vizualizări: 144

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: