Curg primele la Primăria Turcineşti

Criza financiară nu a trecut pragul primăriei Turcineşti. Cel puţin asta reiese din gesturile primarului Vasile Gogălniceanu care îşi trimite salariaţii la mare şi la munte pentru perfecţionare şi oferă prime pentru orele lucrate în plus.
 Primarul comunei Turcineşti, Vasile Gogălniceanu a acordat prime salariaţilor în valoare de peste 100 de milioane de lei vechi drept răsplată pentru orele lucrate suplimentar. “Primele au fost acordate trimestrial conform legii. Nu am depăşit 10% la funcţionarii publici şi 2% la contractuali. Am ţinut cont că suntem foarte puţini şi fiecare are două funcţii” declară Vasile Gogălniceanu primarul comunei Turcineşti.  
 Contabilul primăriei, Emil Hortopan a primit cei mai mulţi bani, 900 de lei. După procentele oferite de către primarul Vasile Gogălniceanu rezultă că acesta castigă lunar în jur de 3000 de lei. Deşi după fiecare trimestru au fost acordate aceste prime, consilierii locali au răbuvnit abia acum. Unii dintre ei sunt de părere că în plină criză economică ar trebui să se uite de prime chiar dacă sunt oferite legal. ”În această situaţie de criză cred că suntem singura primărie din ţară în care s-au luat prime, primăria-i “grasă” şi asta datorită proştilor, a noastră, a consilierilor” susţine consilierul Ion Cenuşe.
 Consilierii locali sunt extrem de nemulţumiti şi de faptul că în perioadă de criză primarul cheltuieşte banii cu perfecţionarea salariaţilor. Mai exact şapte funcţionari publici vor merge la mare pentru a face cursuri de perfecţionare. Printre cei şapte “funcţionari publici” se numără şi primarul şi viceprimarul comunei Turcineşti. Cei doi vor face cursuri de abilităţi manageriale. Cei doi au nevoie de aceste cursuri pentru că “Zilele comunei Turcinesti” tocmai au fost amânate întrucât banii alocaţi pentru organizarea acestui eveniment, este vorba de 45 de milioane de lei vechi, sunt insuficienţi...
 


Vizualizări: 133

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: