Cursanţii AJOFM fac practică la căminele de bătrâni

Începând cu luna aprilie Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza un curs în premieră, ca şi mod de desfăşurare. Este vorba de o clasă de cel mult 28 de persoane care se vor putea specializa în meseriile de frizer, coafeză, manichiurist - pedichiurist. Noutatea este că cei care vor urma acest curs vor putea face practică în căminele de copii sau de bătrâni din judeţ. Serviciile oferite de aceştia vor fi gratuite.

Cei care sunt în căutarea unui loc de muncă şi nu reuşesc să se angajeze pot să obţină mai multe calificări prin urmarea unui curs prin intermediul AJOFM Gorj. La noul curs se vor putea înscrie gorjenii care nu au un loc de muncă şi sunt înregistraţi în baza de data a agenţiei, ca fiind în căutarea unuia. Cursul se va face gratuit şi va avea o durată de şase luni. ”La cursul de formare profesională în ocupaţia de frizer, coafor, mancihiurist-pedichiurist pe care îl vom organiza în perioada imediat următoare, după o anumită perioadă de acumulare atât ca ore de instruire teoretică cât şi ca ore de instruire practică, cursanţii o să-i deplasăm la cămine de bătrâni, la cămine de copii, ca să efectueze servicii de tuns, coafat, în mod gratuit la aceste persoane. Mai luăm în calcul ca şi la locaţiile în care se organizează instruirea practică, cursanţii pentru nevoiaşi să presteze în mod gratuit aceste servicii”, a declarat Romeo Chiriac, directorul AJOFM Gorj.

Acest curs nu mai fost iniţiat de câţiva ani de către AJOFM Gorj, iar acum a fost reluat ca urmare a solicitărilor numeroase venite din rândul şomerilor gorjeni.

Prin programul de formare profesională agenţia însărcinată cu ocuparea forţei de muncă are în plan pentru anul acesta organizarea a 45 de cursuri, la care să cuprindă 1076 de persoane din care 950 şomeri şi 126 de deţinuţi de la Penitenciarul Târgu Jiu. Cursurile vor fi organizate în mai multe localităţi precum Motru, Rovinari, Turceni, Târgu Cărbuneşti, Roşia de Amaradia, Ţânţăreni sau Crasna.

Vizualizări: 173

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: