Cursuri de arbitraj pentru fotbaliştii din Liga I

Comisia Centrală a Arbitrilor va susţine în acest sezon cursuri de arbitraj pentru jucătorii din Liga I la sediile cluburilor care doresc ca fotbaliştii să cunoască ultimele reglementări din domeniu, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, preşedintele CCA Vasile Avram.

"La ultima Adunare Generală a LPF la care am participat şi eu, am făcut un demers oficial pentru susţinerea unor cursuri de către CCA pentru jucătorii din Liga I. Avem deja pregătite colective formate dintr-un membru al CCA, un arbitru şi un asistent, care vor prezenta jucătorilor diferite faze pe DVD-uri, noile recomandări ale FIFA şi UEFA, precum şi Legile Jocului, în cadrul unor cursuri. Noi ne vom deplasa la cluburile care doresc aceste cursuri şi le vom face acest instructaj", a spus Avram.

Se trece la sistemul cu şase arbitri

Oficialul CCA a menţionat că Alexandru Tudor, Cristian Balaj şi Alexandru Deaconu vor fi pregătiţi de UEFA pentru sistemul cu 6 arbitri. "UEFA a chemat în premieră trei arbitri români la cursurile de pregătire pe care le organizează în luna august în Slovenia. Este vorba de cursul UEFA susţinut pentru pregătirea în sistemul cu 6 arbitri, nu cu 4 cum este acum. UEFA a început acest experiment cu 6 arbitri în ediţia trecută a Ligii Europa, iar anul acesta îl va implementa şi în Liga Campionilor. La cursul din Slovenia au fost chemaţi Alexandru Tudor, Cristian Balaj şi Alexandru Deaconu", a adăugat preşedintele CCA.

Firma de echipament sportiv Umbro a devenit sponsorul oficial al CCA începând cu acest sezon. "După cum s-a putut observa, am semnat un contract cu firma Umbro pentru echipament. Această firmă a devenit astfel partenerul oficial al Comisiei Centrale a Arbitrilor. Toţi arbitrii din eşaloanele I, II şi III vor purta noile echipamente în acest sezon", a mai afirmat Vasile Avram.

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: