Dacă elevii nu merg la şcoală, familia rămâne fără bani

Şcoala înseamnă bani! Dacă elevii nu merg la şcoală, familiile pierd banii de alocaţie! Peste 750 de familii din judeţul Gorj nu vor mai primi timp de trei luni alocaţia de susţinere a familiei sau o vor primi, dar diminuată, din cauza absenţelor copiilor de la şcoală.

Dacă numărul absenţelor nemotivate depăşeşte 20, plata alocaţiei de susţinere se suspendă. Măsura nu poate să dureze mai mult de 6 luni, dar în judeţul Gorj numărul familiilor care au rămas fără bani este destul de mare. „Aproximativ 769 familii din judeţul Gorj nu vor mai primi timp de trei luni alocaţia de susţinere a familiei sau o vor primi diminuată, din cauza absenţelor acumulate la şcoală de către copii. Astfel, în cazul a aproximativ 410 familii s-a luat măsura diminuării alocaţiei de susţinere şi în cazul a aproximativ 359 familii, s-a luat măsura suspendării alocaţiei”, a precizat Monica Podaru, directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Plăţi şi Inspecţie Socială Gorj.

Aceste măsuri au ca scop diminuarea absenteismului şcolar şi responsabilizarea familiilor care au copii ce lipsesc de la cursuri. Familiile beneficiare care constată că li s-a diminuat sau suspendat alocaţia de susţinere trebuie să ştie că acest lucru s-a datorat faptului că ai lor copii au înregistrat absenţe şcolare nemotivate. „În cazul în care se constată absenţe nemotivate pe parcursul unui semestru şcolar, cuantumul alocaţiei se diminuează proporţional cu numărul absenţelor: cu câte 20% pentru fiecare copil care înregistrează un număr cuprins între 10 şi 19 absenţe şi cu câte 50% pentru fiecare copil care înregistrează un număr de 20 de absenţe”, a adăugat Podaru. 

Chiulesc de la şcoală, pierd bani

Ion Işfan, inspectorul general şcolar, spune că prevederile legale privind alocaţia pentru susţinerea familiei presupune ca elevul să nu absenteze de la cursuri. „Elevii care au anumite drepturi sociale pe care le acordă statul, la 20 de absenţe le pierd. Şi pe regulament şcolar, la zece absenţe, conform regulamentului şcolar se scade un punct la purtare'', a precizat Ion Işfan. La sfârşitul lunii iulie, la nivelul judeţului Gorj erau înregistrate aproximativ 6927 familii beneficiare ale acestui tip de alocaţie.

Vizualizări: 145

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: