În ce cariere și termocentrale din Gorj vor fi cele mai multe pensionări

Peste o mie de angajați ai Complexului Energetic Oltenia ar urma să se pensioneze mai devreme pentru că au beneficiat de condiții deosebite de muncă. Sunt estimările sindicaliștilor din companie. Cele mai multe plecări vor fi din bazinul Rovinari. Numai de aici ar urma să se pensioneze sute de mineri și energeticieni. În locul lor, speră liderii de sindicat, urmează să fie făcute și angajări.

Cele mai multe plecări vor fi din zona Rovinari. Potrivit lui Gabriel Căldărușe, liderul SMEO, afectată va fi Termocentrala Rovinari: „200 și ceva vor fi numai pensionări. Vor fi afectate bazinele miniere și termocentralele care au fost printre primele funcționale. Vorbim de Termocentrala Rovinari și cariere cum ar fi Tismana, printre primele deschise. Vârsta oamenilor din subunitățile respective este una ridicată. La Termo Rovinari, undeva între 220 și 250 de salariați vor pleca”.

Soluția învățământului dual nu este una care să dea roade atât de rapid, consideră Gabriel Căldărușe. Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia a mai spus, la Tele3, că trebuie făcute angajări în locul celor care vor ieși la pensie.

„În ceea ce privește zona Rovinari, trebuie făcute angajări. Fosta Carieră Rovinari își va epuiza resursele. Oamenii aceștia vor pleca la Cariera Tismana, la Termocentrala Rovinari. Cât de cât, vom putea funcționa în continuare. Presiunea rămâne crescută pe ceilalți salariați care vor rămâne. Au fost ceva tatonări, să fie făcute angajări odată cu plecarea la pensie a colegilor. Învățământul dual, aici mai durează un an sau doi. Vor fi făcute angajări. Inclusiv acei sudori care au luat concursul vor fi angajați cu 1 ianuarie 2020. Cei 1200 care cred că vor pleca sunt cei care au beneficiat de condiții deosebite, oameni din activitatea de producție. Pe lângă oamenii aceștia, mai pleacă și alții care îndeplinesc condiții de pensionare, dar 1200 vor pleca numai ca efect al acestei legi”, a mai precizat Căldărușe.

Vizualizări: 6,499

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: