Termen de grație pentru CE Oltenia

Memorandumul în baza căruia Complexul Energetic Oltenia să primească un ajutor pentru achiziționarea certificatelor de carbon este încă în analiză la Ministerul Finanțelor. Potrivit surselor economica.net, documentul ar putea ajunge săptămâna viitoare în ședința de guvern.

Complexul Energetic Oltenia ar urma să primească un împrumut din trezorerie de 1,1 miliarde de lei, la dobânda pieței, dar cu un termen de grație de 18 luni.

Până ar începe să ramburseze împrumutul, ar putea fi găsită calea prin care compania să fie ajutată de stat să plătească certificatele pentru emisii de gaze cu efect de seră, care au ajuns la 250 de milioane de euro pe an.

Potrivit unor surse din complex, până la finalul lunii octombrie, CE Oltenia achiziționase doar 335.477 certificate dintr-un necesar estimat la 13 milioane. Costul unui certificat este stabilit pe bursă, acum fiind de 24,62 euro.

Termenul limită pentru achiziționarea tuturor certificatelor aferente producției de energie din 2019 este 30 aprilie 2020. (A.A.)

Vizualizări: 4,932

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Economie:

Citește și: