Dan Chilom este sub observaţia lui Silviu Lung

Pandurii au rămas cu doar doi portari în lot după ce Robert Bălăeţ a plecat la Minerul Mehedinţi. Conducerea clubului din Târgu Jiu i-a propus antrenorului Sorin Cârţu un portar mai tânăr aflat în lotul echipei gorjene, Mircea Râmniceanu, împrumutat anul trecut la echipe din Vâlcea şi Craiova.  Pentru că nici acesta şi nici un alt portar aflat sub contract cu Pandurii, bielorusul Yuri Tsigalco (care a evoluat pentru Energia Rovinari în tur), nu au corespuns cerinţelor antrenorului Sorin Cârţu, acesta a solicitat conducerii încă un portar.

Cârţu consideră că şi în compartimentul portarilor este nevoie de concurenţă pe post, fiind de părere că pentru aceasta mai este nevoie de un portar de valoare apropiată cu cei doi nu de unul tânăr cum erau ceilalţi doi prezentaţi. Tehnicianul pandurilor consideră că există însă o diferenţă prea mare de valoare între cei doi portari care au apărat în tur, Stanca şi Mingote, şi ceilalţi doi care sunt sub contract cu Pandurii, din acest motiv fiind acum în căutarea unui nou portar: „Din punctul meu de vedere ar trebui să ne gândim să mai aducem un portar. Avem doi portari pe care ne putem baza şi al treilea ar trebui să fie tot un portar bun sau măcar o treaptă imedit sub ei. Dar nu să fie mare diferenţă între al treilea portar şi cei doi. Ori la noi  la ora actuală este diferenţă mare între Stanca şi Mingote şi ce mai avem noi pe aici”. De ieri s-a prezentat la pregătire cu echipa gorjeană fostul portar dinamovist Dan Chilom. Acesta a făcut junioratul la Dinamo, în acea periaodă fiind convocat la selecţiile pentru echipa naţională de junior, dar a evoluat în România pentru CS Buftea, în prezent fiind legitimat în Finlanda la IFK Mariehamn.

Jucătorul se va mai antrena câteva zile cu Pandurii până când antrenorul cu portarii, Silviu Lung, se va decide dacă merită să facă parte din lot: „Să-l vedem mai întâi cum se descurcă, încă nu e nimic sigur în ceea ce priveşte un transfer. În două zile mă voi decide pentru că acum este sub observaţia mea şi trebuie sămi dau seama ce poate face şi dacă ne poate fi de ajutor.” Dan Chilom are 24 de ani, 1,93 m și 88 kg și în toamnă a evoluat în campionatul Finlandei fiind titular meci de meci. La echipa națională de juniori a fost coleg de generație cu Andrei Cristea și Cristi Pulhac, iar în 2001 a participat la Campionatul European under 17 găzduit de Anglia.

Vizualizări: 260

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: