Dan Ilie Morega revine pe scena politică

Fostul deputat Dan Ilie Morega va reintra în politică în primăvara anului viitor. Acesta are oferte din partea Partidului România Mare şi a unui partid din Alianţa D.A. Morega spune că până la sărbătorile de iarnă se va decide în privinţa formaţiunii politice în care va activa din 2014. Deşi va reveni pe scena politică într-un an electoral, Morega nu intenţionează să candideze la europarlamentare.

Rep.: În conferinţa de presă pe care a susţinut-o la Târgu Jiu domnul Corneliu Ciontu, secretarul general al Partidului România Mare, şi-a manifestat intenţia de a vă rechema să activaţi în această formaţiune politică. Cum comentaţi anunţul său?

D.I.M.: Îl stimez şi îi mulţumesc domnului Ciontu pentru interesul pe care mi-l acordă. Asta înseamnă că încă mai contez pe scena politică. Într-adevăr am fost contactat şi eu de către domnul Ciontu. Probabil, dumnealor au făcut nişte sondaje şi ştiu exact unde mă situez pe plan politic. Pot să vă spun că am mai primit oferte şi din partea unui partid din Alianţa DA.

Rep.: Vreţi să spuneţi că v-aţi hotărât să reveniţi în politică?

D.I.M.: Da. M-am hotărât să revin în politică în primăvara anului viitor. După sărbători voi lua o hotărâre în privinţa formaţiunii politice la care voi activa. Până în momentul de faţă, nu am dat nici un răspuns nici celor de la PRM şi nici ofertantului din Alianţa DA. Îmi voi face nişte calcule şi voi vedea care partid va putea face ceva pentru gorjeni.

Rep.: Care este motivul ce v-a determinat să vă gândiţi la o revenire pe scena politică?

D.I.M.: Nu pot să stau să văd cum lucrurile merg prost fără să pot face nimic pentru a le îndrepta. Mi-am creat Institutul de Analiză şi Investigaţii Publice şi Politice care mi-a dat posibilitatea să fac analize politice, economice şi sociale prin prisma persoanelor care activează aici, fără să pot avea rol de decizie.

Rep.: Să înţelegem că sunteţi dezamăgit de actuala guvernare?

D.I.M.: Sunt foarte dezamăgit de actuala guvernare. Mă îngrijorează faptul că tinerii trăiesc într-un mediu foarte vicios. Ştiţi vorba aceea dacă un tânăr a crescut lângă un hoţ tot hoţ va fi, iar dacă a crescut lângă un leneş tot leneş va fi. În plus, actualul Guvern practică aceleaşi strategii ca şi cei dinainte. De exemplu, nu este exclus ca rectificarea bugetară să vină pe data de 23 decembrie, pentru ca pe 24 decembrie primarii să dea banii înapoi nemaiavând timp să-i folosească. Până atunci unii vor avea timp suficient să înfrupte din ei.      

Rep.: Vă reîntoarceţi în politică într-un an electoral. Intenţionaţi să candidaţi la alegerile europarlamentare?

D.I.M.: Chiar dacă voi reveni în politică într-un an electoral nu voi candida la alegerile europarlamentare. 

Vizualizări: 189

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: