Dan Vâlceanu cere schimbarea directorilor implicaţi în campanie

Conducerea noului Partid Naţional Liberal (PNL) Gorj vrea schimbări în fruntea mai multor instituţii deconcentrate de la nivelul judeţului, pe motiv că actualii directori s-au implicat în campania electorală a PSD. Vâlceanu cere şi înlocuirea prefectului Alin Văcaru imediat ce PNL va prelua puterea, declarând că actualul prefect nu are nicio treabă cu instituţia pe care o conduce. Cât priveşte Consiliul Judeţean, Vâlceanu le-a transmis pesediştilor să stea liniştiţi că nu va încerca o nouă majoritate.

Rep.: Când noul PNL va ajunge la guvernare, în ce instituţii din Gorj veţi cere schimbări imediate?

Dan Vâlceanu: Guvernul nu va pica imediat după sărbători, vă garantez, va pica undeva în decursul anului 2015 sau dacă nu va exista o majoritate, sigur la alegerile din 2016. Dar atunci când vorbim de Gorj, vorbim de schimbări imediate acolo unde activitatea are legătură directă cu guvernul. Prefectul este reprezentantul guvernului în teritoriu, deci clar prefecţii vor fi înlocuiţi. Nu toate instituţiile din Gorj funcţionează bine. Dacă mă întrebaţi pe mine, după ce am văzut şedinţele alea cu directorii de deconcentrate pe la PSD sau la muzeu, oamenii ăia şi-au dat singuri foc la valiză. Nu poţi să fii director de instituţie deconcentrată şi să faci politică, trebuie să-ţi asumi statutul de persoană care face politică şi care va fi schimbată politic.

Rep.: Vă aşteptaţi ca unii din directorii de deconcentrate să vină acum la PNL?

Dan Vâlceanu: Nu, nu mă aştept, pentru că nu îi vom chema niciodată. Şi dacă mă întrebaţi pe mine, sunt câţiva directori care s-au şi plafonat aşa ca directori. Vorbesc de doamna Ghimişi şi de domnul Boeriu, amândoi.

Rep.: Aveţi o listă cu oamenii pe care îi vreţi în fruntea deconcentratelor?

Dan Vâlceanu: Nu, nu avem, dar o să ne gândim din timp astfel încât în momentul în care vom ajunge să guvernăm, să fim pregătiţi să guvernăm, nu să ne trezim că punem pe funcţii oameni care nu au niciun fel de legătură sau experienţă, nu în administraţie, ci în muncă, să fi muncit ceva. Prefect va fi o persoană care va fi discutată de partid, nu de mine, în organismele de decizie ale partidului.

Rep.: În Consiliul Judeţean veţi încerca o nouă majoritate?

Dan Vâlceanu: Categoric nu, am făcut o majoritate, o consider şi acum legitimă şi legală acum câteva luni, care prin trădarea unor colegi a rezistat doar o lună jumate. Am înţeles cu toţii că la Consiliul Judeţean până în 2016 suntem în opoziţie. Ion Călinoiu poate să stea liniştit, vicepreşedinţii pot să stea liniştiţi, nu îi vom schimba pentru că asta ar însemna să avem moralitate cât Ion Călinoiu, adică nu putem lua de buni nişte oameni care au trădat şi care nu au pic de moralitate, ar însemna şi noi să devenim ce reprezintă pesediştii.

Vizualizări: 139

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: