Dan Vâlceanu: Nu ne explicăm jignirile domnului Morega

Dan Vâlceanu, purtătorul de cuvânt al PDL Gorj, a atras atenţia în conferinţa de presă de ieri că deputatul Dan Ilie Morega nu are un comportament normal, dat fiind că între PDL şi UNPR există un protocol. Nu s-a discutat despre susţinerea lui Teodor Popescu de către UNPR şi cedarea altei instituţii deconcentrate, dar Vâlceanu subliniază că nemulţumirile lui Morega nu au fost alimentate de PDL

Ce se întâmplă între PDL şi UNPR?

Aş vrea să spun că protocolul încheiat între PDL şi UNPR este în vigoare. Indiferent de cine este preşedintele care semnează acest protocol el trebuie respectat şi de asemenea aş vrea să spun că acest protocol prevede şi principii, nu numai asumarea unor responsabilităţi atunci când vorbim de instituţiile deconcentrate. Unul dintre principii este acela că membrii unui partid nu pot pleca la celalalt partid din coaliţie, ori dacă nu putem respecta principiile scrise dintre noi nu văd cum putem respecta ceea ne înţelegem fără ca acele lucruri să fie scrise. Domnul Morega făcea referire la nişte înţelegeri cu parlamentarii noştri. Bun. Toate înţelegerile trebuie respectate, dar mai ales cele scrise. Suntem convinşi că aceste discuţii vor fi rezolvate în cadru intern şi nicidecum prin jigniri publice.

Aţi discutat despre posibilitatea de a ceda UNPR instituţia condusă de Teodor Popescu+

Noi suntem deschişi la orice discuţie cu partenerii noştri. Nu este ideea mea să vă spun asta, e un mod de lucru în partid. Nu am exclus orice tip de negociere sau discuţie cu UNPR. Dacă dânşii îşi doresc să-l ţină pe domnul Teodor Popescu director foarte bine, să-şi asume şi trecutul domului Popescu şi viitorul, dar din punctul nostru de vedere domnul Popescu are o problemă care contravine statutului partidului şi atunci nu avem ce să discutăm, dar atâta vreme cât Serviciul de Gospodărie a Apelor este asumat de PDL, domnul Popescu va trebui să plece. Dacă dânşii îşi doresc neapărat şi serviciul şi pe domnul Popescu foarte bine, putem negocia. Nu excludem o cedare a serviciului.

V-au transmis că sunt interesaţi să-l păstreze director pe domul Popescu?

Nu. Până acum am auzit acuzaţii publice, nu am discutat nimic concret despre acest subiect în discuţiile interne ca să putem avea aşteptări la acuzaţii publice.

Noi aşa vedem problema. Discutăm, ne înţelegem, nu ne înţelegem, ieşim şi spunem public. Vedem că aceste lucruri se derulează invers. Acuzaţii publice şi apoi discutăm să ne împăcăm.

Cum vă explicaţi declaraţiile domnului Morega?

Nu ne explicăm. Dacă dânsului îi place să jignească, eu personal n-o să răspund niciodată la fel. Practic ar însemna să mă comport la fel. Nu este un comportament normal. Nu trecem peste acuzaţiile nimănui, este alegerea lor dacă vor să respecte protocolul. În încheiere vreau să spun că toate aceste neînţelegeri nu-şi au începutul la PDL.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: