Dan Vîlceanu e decis. Nu candidează la șefia Consiliului Județean Gorj

Liderul PNL Gorj a decis să nu candideze pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Gorj. Deși mulți se așteptau ca Dan Vîlceanu să intre în această competiție, acesta a anunțat că nu își asumă o astfel de candidatură. A și motivat alegerea și vrea să pună cap de afiș o persoană cu mai puțină notorietate, dar care să poată fi susținută și de alte partide. A dat și două exemple: PMP și USR.

Liberalii au în plan o alianță cu PMP și USR, în Gorj, și să susțină candidatul pentru funcția de președinte al Consiliului Județean. Cât privește lista de candidați, aceasta nu va fi comună. Fiecare partid va face propria listă la alegeri.

Dan Vîlceanu, liderul PNL Gorj, a explicat, la TV Sud, de ce nu își asumă o candidatură pentru șefia Consiliului Județean: „S-ar putea ca fiind desemnat eu ca președinte al PNL sau președintele USR sau PMP, să nu putem să coagulăm aceste partide sub o umbrelă care să susțină aceeași personalitate. Că vii cu o persoană neutră, indiferent că ea va candidat de la PNL, USR, PMP, pentru că nu poate fi independent”.

În plus, Vîlceanu a adăugat că, în acest moment, sunt mulți oameni în Gorj care nu știu cine conduce Consiliul Județean: „Știam că acest subiect va genera dezbateri. Trebuie să fim realiști. Este foarte mică probabilitatea ca acest vot transformat de jos, de la firul ierbii, că oamenii nu știu cine e președintele Consiliului Județean, să fie al unui partid care are și cele mai mari șanse să câștige. Eu cred că, la momentul de față, PMP nu poate spera că un candidat propus de PMP poate câștiga președintele Consiliului Județean. Nu vreau să desconsider, dar se vede din sondaj că nu au votul politic. La fel și la USR. Singurul partid care se poate bate de la egal la egal cu PSD este PNL, dar dacă am reuși să atragem și celelalte partide, mă refer strict pentru președintele Consiliului Județean, atunci meciul ar fi câștigat înainte de a începe jocul”.

Partidele care se vor alia cu PNL o vor face doar pentru susținerea candidatului la șefia Consiliului Județean. În rest, fiecare va avea listele proprii de candidați.

Liderul PNL Gorj a și explicat de ce: Dacă ar avea liste comune, partidele riscă să piardă consilieri. „Putem să susținem noi, liberalii, o persoană neutră care să candideze din partea PNL având garanția că și PMP și USR îl pot câștiga. Dacă am întocmi liste comune, am pierde consilieri la redistribuirea voturilor. Nu s-ar mai redistribui voturile la trei partide, pentru lista de consilieri. Președintele Consiliului Județean nu reprezintă vârful de lance pentru nimeni în campania electorală când tu știi clar că PMP – USR și alte partide care vor să vină alături de noi, când știi clar că vei pune un candidat care nu are nicio șansă să câștige funcția aia”, a mai declarat Vîlceanu. (A.A.)

Vizualizări: 2,074

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: