Dascălii părăsesc învăţământul din Gorj să lucreze în agricultură

Dascălii din Gorj preferă să plece la muncă în străinătate decât să rămână în sistemul de învăţământ din Gorj. Zeci de profesori şi-au depus cereri de concediu fără plată pe o perioadă de un an, iar alţii, aproape 200, au ieşit la pensie anticipat sau la limită de vârstă.

Aproape 270 de profesori suplinitori din judeţul Gorj şi-au pierdut locurile de muncă în urma comasărilor şcolilor de la nivelul judeţului Gorj. „La nivelul judeţului 267 de posturi de profesori suplinitori, dar calificaţi au fost desfiinţate. Oricum, aceşti profesori suplinitori au avut un contract pe o perioadă determinată care se încheia la data de 31 august. Datorită comasărilor aceste posturi nu vor mai fi disponibile şi în anul şcolar 2010-2011. oricum cert este că profesori titulari nu au fost afectaţi în niciun fel de aceste comasări efectuate”, susţine Lili Andriţoiu, inspector şef resurse umane, ISJ Gorj.

La muncă în agricultură

În aceste condiţii profesorii au fost nevoiţi să găsească soluţii alternative de supravieţuire. Pe lângă cei 270 de profesori care şi-au pierdut locurile de muncă, alţi aproape 40 de profesori titulari şi-au depus la Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj cereri de concedii fără plată pe un an şi au plecat în străinătate pentru a lucra în agricultură. „Niciodată în toată experienţa mea de până acum nu am avut cunoştinţă de atâtea solicitări de concedii fără plată. Cu siguranţă aceşti profesori vor să plece pentru că dintr-un salariu de dascăl nu mai pot trăi, iar acolo îşi vor găsi un loc de muncă poate mai profitabil”, susţine Vasile Mija, liderul sindicatului FSLI, filiala Gorj.

Vizualizări: 140

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: