Dascălii pichetează Prefectura Gorj

Dascălii gorjeni ies din nou în stradă, nemulţumiţi de Legea Educaţiei. În luna martie vor picheta sediul Prefecturii Gorj în speranţa de a schimba anumite prevederi ce, susţin aceştia, îi dezavantajează nu numai pe dascăli, ci şi pe elevi şi părinţi.

În urma unei şedinţe de la Bucureşti, la care au participat toţi liderii din învăţământ, au fost programate o serie de acţiuni de protest ce vor avea loc în fiecare judeţ. În judeţul Gorj proteste vor avea loc pe 4 martie, în faţa prefecturii Gorj, unde sunt aşteptate peste 150 de cadre didactice înarmate cu pancarte şi fluiere. Acţiunile se vor desfăşura în intervalul orar 12.30-14.30.

„Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ a avut o şedinţă cu Consiliul Liderilor şi datorită nemulţumirilor mari care sunt în rândul tuturor colegilor s-a hotărât să facem nişte mişcări de protest. Prima pichetare va fi în data de 4 martie. Facem demersuri la primărie să obţinem aprobarea pentru această pichetare pentru că sunt foarte multe puncte din Legea educaţiei care nemulţumesc profesorii, elevii şi părinţii”, spune Florinela Ponta, liderul Sindicatului Liber din Învăţământ, filiala Târgu Jiu. Printre nemulţumirile acestora se numără revenirea la norma de 18 ore a dascălilor cu o vechime de 25 de ani în învăţământ şi gradul didactic I, nedecontarea navetei, încălcarea prevederilor Legii 118/2010, potrivit cărora, începând cu data de 1 ianuarie 2011 ar fi trebuit să se revină la salariile din 2010 sau diminuarea costului standard per elev pentru anul 2011 cu 22% faţă de anul 2010, măsură care va conduce la neacoperirea fondurilor destinate salariilor aferente acestui an. la nivelul judeţului Gorj sunt peste 5000 de profesori.

Vizualizări: 105

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: