Daţi afară de la CE Oltenia în scandalul pontajelor ilegale

Maistrul Constantin Berescu şi şeful acestuia inginerul Stelian Vintilă, angajaţi la Cariera Roşiuţa, au fost daţi afară din companie din cauza scandalurilor izbucnite în urma pontajului fictiv. Corpul de control al CE Oltenia a descoperit în urma unei anchete că angajatul Constantin Berescu, conducător formaţie de lucru, nu mai venise la serviciu de vreo cinci ani. Şeful lui direct era inginerul Vintilă, care a şi fost reţinut de poliţie pentru 24 de ore în acest caz. CE Oltenia a concediat, până acum, patru persoane în urma anchetei demarate în urma pontajului fictiv în cazul lui Aristică Benoni Bejinaru.

Complexul Energetic Oltenia a anunţat, ieri, alte două concedieri din companie. Conducerea spune că a finalizat cercetarea disciplinară privind întocmirea pontajelor de prezenţă la Secţia Electrică a Unităţii Miniere de Carieră Roşiuţa. Drept urmare, Constantin Berescu - conducător formaţie de lucru la Secţia Electrică a Unităţii Miniere de Carieră Roşiuţa a fost sancţionat cu desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă, pentru absente repetate de la locul de muncă.

Stelian Vintilă – şef de secţie la Secţia Electrică a Unităţii Miniere de Carieră Roşiuţa,  şeful direct al salariatului Constantin Berescu, a rămas şi el fără loc de muncă deoarece a întocmit pontaje fictive.

Stelian Vintilă a stat şi 24 de ore după gratii în acest dosar, el fiind acum sub control judiciar. Interesant este că nici un director de la Cariera Roşiuţa nu a primit acelaşi tratament, adică desfacerea contractului de muncă, pentru că a închis ochii în faţa acestor situaţii ce trenau de ani de zile. Şi Aristică Bejinaru, minerul proxenet de la care a pornit ancheta privind prezenţa la serviciu, a fost concediat deoarece se află în arest preventiv. „De asemenea, având în vedere prelungirea măsurii arestării preventive, pentru o perioada mai mare de 30 de zile, în temeiul art. 61, litera „b” din Codul Muncii,  începând cu data de 1 septembrie 2014, încetează contractul individual de muncă al salariatului Bejinaru Aristică Benoni, lăcătuş mecanic la Secţia Mecanică a Unităţii Miniere de Carieră Roşiuţa“, a mai anunţat compania. Cea de-a patra persoană dată afară din acelaşi motiv este Constantin Cojocaru, cel care l-a pontat pe Bejinaru.

Vizualizări: 163

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: