Datoriile RAAN la SNLO se achită până luni

Directorul general al SNLO, Daniel Burlan, afirmă că Guvernul a aprobat miercuri forma corectă a hotărârii prin care alocă pentru RAAN o subvenţie de peste 200 de milioane de lei.

Daniel Burlan e convins că SNLO va stinge datoria de 181 de milioane de lei cu Regia Autonomă de Activităţi Nucleare Drobeta Turnu Severin în doar câteva zile. Cei mai mulţi bani din suma respectivă, peste 181 de milioane, vor ajunge însă în conturile SNLO, ca plată pentru cărbunele livrat în ultimii ani şi neplătit.

Banii nu vor rămâne însă la unitatea minieră nici măcar o zi pentru că Societatea Lignitului îi va vira, la rândul său, la bugetul de stat, la care a acumulat datorii pentru că nu i-a fost plătit la timp cărbunele livrat. Directorul general afirmă că tot circuitul acesta al banilor ar putea să se încheie lunea viitoare. Şefii de la SNLO şi RAAN Drobeta Turnu Severin aşteaptă doar publicarea hotărârii de guvern în Monitorul Oficial, după care vor fi demarate rapid procedurile de stingere a datoriilor.

RAAN mai rămâne cu datorii

Chiar şi aşa RAAN Drobeta Turnu Severin va mai avea de achitat către SNLO câteva zeci de milioane de lei, bani care fac însă obiectul contractelor de cesiune de creanţe încheiate anul trecut de fostul director general Eugen Davidoiu cu firma Best Recuperare Creanţe. Firma respectivă a încasat o parte din datorii, dar nu a virat la SNLO niciun leu, o anchetă a DNA fiind în curs pentru a lămuri împrejurările în care au fost încheiate contractele respective şi care sunt consecinţele acestora.

Recent, ministrul economiei, Adriean Videanu, a anunţat că a cerut sprijinul Corpului de Control al Guvernului pentru că Best Recuperare Creanţe a încheiat contracte de cesiune de creanţe la toate societăţile din subordinea ministerului

Vizualizări: 104

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: