Daviţoiu (PMP): Vom face un sondaj cu PNL pentru candidatul la primărie

Liderii dreptei sunt în discuţii pentru a avea un candidat unic la Primăria Târgu Jiu. Nicolae Daviţoiu, liderul PMP Gorj, anunţă un sondaj de opinie în care vor fi incluşi atât liberali, cât şi membri PMP. Asta după ce Marcel Romanescu a declarat că este dispus să se retragă din cursă în condiţiile în care apare un candidat mai bun decât el.

 Rep.: Domnul Marcel Romanescu este dispus să se retragă din cursa pentru Primăria Târgu Jiu dacă dreapta se uneşte şi găseşte un candidat mai bun. Ce părere aveţi?

Nicolae Daviţoiu: Este o idee bună, dar să vedem pe ce criterii se va stabili care este candidatul de dreapta şi la ce procent poate să ajungă. Asta înseamnă că, într-adevăr, s-a hotărât ca dacă în sondaj iese cineva mai bine ca el să susţină acel candidat. Este o idee destul de bună.

 Rep.: Dânsul spune că dreapta are şanse doar dacă susţineţi toate partidele acelaşi candidat?

Nicolae Daviţoiu: Normal aşa trebuia făcut de la început în toate localităţile din judeţul Gorj. Eu le-am spus, în discuţiile cu PNL, că aşa trebuia să procedăm, dar sunt foarte multe orgolii la mijloc. Probabil, este o declaraţie mai mult de formă. Rămâne să vedem dacă o vor şi accepta într-un final.

 Rep.: S-ar putea răzgândi, în ceea ce priveşte retragerea sa din cursă?

Nicolae Daviţoiu: Cred că e o idee pornită din toată inima, dar mai întâi trebuie să vedem care va fi acel candidat. Eu am stabilit cu Dan Vâlceanu că vom face un sondaj, vom include anumiţi candidaţi şi vom vedea care iese mai bine în sondaj. Deocamdată, e prematur să vorbim de nominalizări. Trebuie să vedem care vor fi rezultatele sondajului. Trebuie să vedem cum ne înţelegem cu PNL, trebuie să ajungem la o înţelegere între noi, iar apoi să facem publice concluziile.

Vizualizări: 390

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: