Adolf Mureșan: Dacă nu era CEO, era catastrofă

Președintele Federației Univers, Adolf Mureșan, a declarat pentru Radio Infinit că CE Oltenia trebuie să devină o prioritate pentru minister, deoarece s-a demonstrat că fără cărbune ar fi fost criză energetică. Și Mureșan are suspiciuni asupra preţului extrem de mare de pe bursă, de până la 700 de lei. Adolf Mureșan a mai spus că așteaptă revenirea ministrului Toma Petcu la Guvern și completarea schemei de secretari de stat și va cere o întâlnire la care să discute despre CE Oltenia.

Reporter: Prețurile pe megawatt au explodat.

Adolf Mureșan: Nu numai la noi. Necesitatea de consum, față de anul trecut, a crescut cu 7%. Foamea asta de energie mă face să cred că a fost și o perturbare a pieții, între cei care furnizează energia și o contractează. Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să facă controale. CEO a avut un avantaj, a funcționat cu toate grupurile. Veniturile sunt bune, zic eu, să vedem cum le gestionează. ANRE a spus că această creștere foarte mare a prețului pe megawatt va fi temperată în primăvară. S-ar putea ca în vară să funcționeze la jumate sau mai puțin.

Rep: S-a triplat prețul pe energie. Sunt suspiciuni asupra prețurilor.

A.M.: Sper, noua conducere a ministerului, să tragă un semnal, că e nevoie de cărbune. Dacă nu era cărbunele, era catastrofă pentru noi. Dacă trebuia să cumpărăm energie la prețul asta de afară, era catastrofă și pentru consumatorul  industrial și pentru casnic. Evoluțiile sunt peste așteptări. Prețul a crescut de 3-4 ori pe megawatt. Inexplicabil.

Rep.: Se va vedea în facturile noastre?

A.M.: La casnic, nu, dar a afectat consumatorul industrial.

Rep.: Cum vedeți lucrurile la CEO. Pe viitor?

A.M.: Cu guvernanță locală ca lumea, mă refer la executivii de acolo, din Directorat, eu zic că trendul e bun. Așteptăm să-și completeze secretarii de stat, să ne întâlnim cu ministrul să vedem ce au în cap, care e direcția, unde e locul CEO. Argumentul forte îl avem: dacă nu era CEO era catastrofă. Așteptăm să se întoarcă ministrul să avem o întâlnire cu toate structurile noastre și eu cred că CEO va rămâne în capitolul de siguranță națională. Dacă o să avem o stabilitate politică, cel puți 4 ani, să dăm drumul la niște direcții clare, și să nu le tot oprim cum i se scoală la un ministru sau la un secretar de stat. Trebuie să stabilim o prioritate în zona CEO.

Vizualizări: 3,120

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: