Weber vrea în alegeri funcţia de preşedinte executiv al PSD Gorj  

Deputatul Mihai Weber a fost instalat de către Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte executiv al organizaţiei de la Gorj. Decizia a venit la doar câteva zile după ce Ion Călinoiu a declarat că nu exclude o candidatură pentru acest post. Weber spune, însă, că această funcţie reprezintă un mod de recunoaştere a activităţii sale politice de până acum. Deşi numirea este interimară, până la alegerile din toamnă, deputatul vrea să rămână definitiv în această funcţie.

Rep.: Aţi fost desemnat preşedintele executiv al PSD Gorj, deşi în urmă cu puţin timp spuneaţi că nu vă doriţi şefia partidului?

M.W.: Am spus că nu-mi doresc preşedinţia organizaţiei, dar am mai spus că voi face parte din echipă, dacă mi se solicită. S-a luat o decizie la nivel de Comitet Executiv Naţional de a se completa conducerile în anumite judeţe. Au fost în discuţie 2-3 judeţe, iar pentru Gorj asta a fost decizia care s-a luat şi s-a votat.

Pentru mine este un mod de a mi se recunoaşte eforturile depuse, este o reconfirmare în aceeaşi echipă, indiferent dacă eşti membru, vicepreşedinte, preşedinte este foarte important să existe comunicare şi respect pentru că am performant, avem rezultatul din decembrie, iar perspectiva este de a reprezenta Gorjul cât mai eficient şi corect şi de a deveni judeţul nostru, un judeţ puternic.

Rep.: Propunerea a venit din partea lui Dragnea?

M.W.: Propunerea a venit din partea conducerii centrale, din partea domnului Dragnea, a domnului Bădălău, preşedintele executiv, pentru a se completa conducerile din cele trei judeţe unde nu erau preşedinţi executivi. Este o propunere definitivă până la alegeri, alegerile vor avea parte în a doua parte a anului, în fiecare judeţ, în parte.

Rep.: Vă doriţi să rămâneţi în această funcţie, veţi candida?

M.W.: Sigur că îmi doresc să rămân în această funcţie. Din poziţia pe care o am acum, am mult mai multe responsabilităţi, dar asta nu înseamnă că s-a schimbat ceva pentru mine, aceleaşi responsabilităţi le am şi ca membru PSD, şi ca preşedinte executiv. Este o perioadă extrem de grea, este un moment destul de tensionat nu numai pentru organizaţia PSD Gorj, ci pentru PSD-ul din ţară pentru că avem o sarcină şi o responsabilitate uriaşă, de a nu da cu piciorul la încrederea care ni s-a acordat în decembrie.

Rep.: Beneficiaţi de susţinerea lui Liviu Dragnea şi pentru funcţii importante în Parlament. Când veţi deveni preşedinte al Comisiei parlamentare de supraveghere a Serviciului de Informaţii Externe? 
M.W.: Acum totul este focusat pe aprobarea bugetului, se va aproba inclusiv bugetul Serviciului de Informaţii Externe, după care, într-o săptămână- două, atunci când se vor reuni cele două camere ale Parlamentului, se va vota şi comisia respectivă. Deocamdată, propunerea PSD a rămas neschimbată, însă vom vedea ce se va întâmpla în următoarele zile. 

Vizualizări: 467

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Interviu:

Citește și: