Daviţoiu: Romanescu ar trebui să-şi dea demisia de la Prefectură

Dacă se va decide să intre într-o bătălie electorală în 2012, Marcel Romanescu va trebui să îşi dea demisia din funcţia de subprefect al judeţului. Acest lucru l-a declarat Nicolae Daviţoiu la Radio Infinit. Reacţia vine după ce subprefectul judeţului şi-a exprimat dorinţa să candideze pentru Primăria Târgu Jiu.

Subprefectul judeţului Gorj, Marcel Romanescu, ar intra în competiţia pentru Primăria Târgu Jiu, fără să fie intimidat de forţa PSD-ului. Însă dacă se va hotărî să candideze la ceva va trebui să îşi dea demisia din funcţia de subprefect cu patru sau cinci luni înainte de alegeri. ”Marcel Romanescu este foarte bine venit în rândurile organizaţiei municipale, în momentul în care se va hotărî. Dacă se va hotărî să candideze la ceva probabil că va trebui să întrerupă cu mai mult timp înainte, cu cel puţin  patru-cinci luni, dacă va dori să aibă şanse la primărie ori la alegerile parlamentare pentru a-şi face campanie ori pentru a participa la acţiunile partidului pentru că în final toate aceste candidaturi se vor supune votului Biroului Permanent Judeţean”, este de părere Nicolae Daviţoiu, vicepreşedintele democrat-liberal. Acesta mai subliniază că Marcel Romanescu nu are cum să facă politică din poziţia pe care o deţine în momentul de faţă. ”El nu poate să activeze în rândul PDL până nu renunţă la funcţia de subprefect. Singura formulă pentru a milita în rândurile membrilor PDL este să-şi dea demisia din funcţia de subprefect pentru că altfel nu are cum să facă politică din funcţia de subprefect”, mai spune Daviţoiu. În aceeaşi situaţie este şi prefectul Liviu Andrei.

REACŢIE

”Depinde unde candidez. Dacă voi candida la Primărie, Consiliul Judeţean sau pentru deputaţi situaţia mă obligă să-mi iau o marjă de timp pentru campania electorală”, spune Romanescu. În cazul în care va candida pe locul II la CJ Gorj sau pe listele Consiliului Local Târgu Jiu, Romanescu nu vede de ce ar pleca mai devreme din funcţia de subprefect. ”Sunt de acord cu ce a spus, însă până la momentul respectiv nu s-a luat încă o decizie în PDL în ceea ce priveşte o eventuală candidatură a mea”.

Vizualizări: 150

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: