DD a câştigat în faţa lui Cârciumaru! Urmează Ponta?

Dan Diaconescu a obţinut ieri o primă victorie importantă de când este la Târgu Jiu şi îşi încearcă şansele pentru un mandat de deputat pe Colegiul 6. Instanţa de judecată i-a dat dreptate în contestaţia depusă la decizia primarului Florin Cârciumaru, prin care erau interzise acţiunile electorale pe 1 Decembrie, liderul PP-DD având acum speranţe şi mai mari pentru o victorie pe 9 decembrie.

Vestea că Tribunalul Gorj a admis ieri contestaţia a PP-DD în baza căreia Dan Diaconescu va putea organiza, sâmbătă, de 1 Decembrie, la Târgu Jiu un spectacol electoral, după ce Primăria Târgu Jiu îi interzisese acest lucru, i-a bucurat nespus de mult pe susţinătorii candidatului respectiv. Sute de oameni au ţinut să-l asigure pe Diaconescu de sprijinul lor, venind la sediul de campanie al PP-DD, patronul OTV primind, astfel, gratuit, „apă la moară”.

Momentul de euforie a fost generat de decizia primarului Florin Cârciumaru, care, din dorinţa de a asigura „linişte” pe 1 Decembrie în oraş, ştiind şi cât de mult se aglomerează oraşul într-o astfel de zi, a emis o dispoziţie prin care a interzis orice manifestare sau acţiune cu caracter electoral. Decizia nu le mai permitea celor de la PP-DD să organizeze propriul spectacol electoral şi, ca urmare, dispoziţia primarului a fost contestată la instanţă şi pe fondul organizării de către municipalitate, în centrul oraşului, a unei festivităţi de aprindere a instalaţiilor ornamentale de Crăciun, la care va fi prezent şi premierul Victor Ponta, candidat pe Colegiul 6 – Târgu Jiu. Prezenţa premierului nu ar fi supărat poate prea mult dacă festivitatea de aprindere a instalaţiilor ornamentale nu ar fi urmată şi de un spectacol la care ar trebui să participe Ştefan Bănică Junior, autorităţile locale neavând încă o confirmare deplină a prezenţei artistului la eveniment.

Ore de aşteptare

Dosarul referitor la contestaţia PP-DD a fost judecat de urgenţă în cursul zilei de ieri, consilierul local Ion Buleteanu reprezentând partidul la instanţă. Pronunţarea verdictului nu s-a făcut într-o sală de judecată, ci a fost afişată pe portalul instanţei, după ore de aşteptare cei de la PP-DD aflând că judecătorii au admis contestaţia depusă, dispunând anularea interdicţiei impuse de primar. Avocaţii PP-DD au invocat legea electorală care le dă dreptul candidaţilor să organizeze acţiuni cu caracter electoral pe parcursul campaniei electorale, legea neprevăzând nicio interdicţie în cazul unor zile mai speciale, cum ar fi 1 Decembrie.

Diaconescu: „E tot mai clar că voi câştiga”

Dan Diaconescu a aşteptat destul de liniştit decizia magistraţilor, vremea rea de ieri nepermiţându-i să plece în campanie electorală prin cartierele din oraş. După ce a aflat că a câştigat, „şoricelul”, după cum l-a botezat adversarul său de la Cotroceni, a mirosit că este loc pentru o victorie şi mai mare decât cea de ieri. „Este o victorie neaşteptată pentru că, judecătorii fiind din Târgu Jiu, la câte piedici am avut în oraşul acesta, pot să spun că oamenii chiar au dat dovadă de curaj şi verticalitate. Voia doar Victor Ponta să îşi facă spectacolul lui, dar uite că nu se mai poate. Îmi este tot mai clar că voi câştiga pe 9 decembrie şi atunci Târgu Jiul va avea parte de un spectacol şi mai mare, pentru că oamenii de aici merită aşa ceva”, afirmă Diaconescu.

Candidatul PP-DD pe Colegiul 6 Târgu Jiu menţionează că nu ştie ce artişti va aduce la spectacolul de sâmbătă, mult mai importantă fiind decizia pe care judecătorii au dat-o în favoarea sa. „Eram în discuţii cu Smiley, cu Florin Salam, cu Jean de la Craiova, dar oamenii ăştia au şi alte oferte şi nu pot să aştepte după mine, până se gândeşte Primăria Târgu Jiu să-mi dea aprobare pentru ceva ce era oricum legal să-l fac. Facem spectacolul şi veţi vedea că vor fi şi mai mulţi oameni decât cei care vor merge la Ponta pentru că asta s-a văzut deja la spectacolele anterioare pe care le-am organizat aici la Târgu Jiu”, mai spune Diaconescu. PP-DD a mai organizat până acum la Târgu Jiu alte trei spectacole cu caracter electoral şi de fiecare dată mii de persoane s-au dus pentru a-i urmării pe artiştii care au venit să concerteze.

Cârciumaru: Spectacolele nu vor fi la aceeaşi oră

Primarul Florin Cârciumaru nu a comentat decizia judecătorilor, menţionând doar că o va pune în practică. El a precizat că, în condiţiile actuale, va autoriza spectacolul PP-DD, după ce comisia tehnică din cadrul Primăriei Târgu Jiu îşi va da acordul în acest sens. „Este o comisie tehnică, în care cuvântul de bază îl au jandarmii. Probabil că nu vor aviza desfăşurarea celor două manifestări în acelaşi timp pentru că este şi aşa foarte dificil. Din experienţa anilor trecuţi ştiu că sunt mii de tineri care vin din judeţ, pe lângă cei din oraş, pentru a vedea iluminatul ornamental. În ceea ce priveşte hotărârea judecătorească, nu am văzut motivarea instanţei, dar ea oricum nu se comentează, se execută”, a precizat Cârciumaru.

Vizualizări: 162

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: