“De 1 Decembrie, românii Zâmbesc!”

În contextul în care ultimele Eurobarometre arată că românii sunt printre cei mai trişti cetăţeni ai Uniunii Europene, Asociaţia Tinerilor pentru România va demara, chiar de Ziua Naţională a României,  în peste 43 oraşe din România, în Istanbul (Turcia) şi în Vila Real (Portugalia) a doua ediţie a campaniei  “De 1 Decembrie, Zâmbeşte!”.

Scopul acțiunii este de a reda tuturor concetățenilor încrederea şi  bucuria de a fi români, de a le reaminti despre importanța Unirii și sacrificiile făcute de compatrioți, în decursul istoriei, pentru a ne ține uniți și puternici.

În Târgu Jiu această campanie se  realizează de către Filiala ATPR Gorj. Pe 1 Decembrie, începând cu ora 12.00, târgujienii sunt aşteptaţi în centrul oraşului, pentru a împărtăşi bucuria Zilei Naţionale şi a oferi un zâmbet.

„Această campanie internaţională, se adresează tuturor celor care se simt cu adevărat români. De Ziua Naţională trebuie să promovăm valorile acestei ţări, istoria ei, bogăţiile care ne aparţin de drept. Invităm toţi gorjenii să arate că îşi iubesc ţara, si nu este o simplă zi liberă de la serviciu sau şcoală, ci o lecţie importantă pe care în ultima vreme am cam uitat-o", a declarat Daniel Lăcătuşu, reprezentant ATPR in Gorj, si organizatorul acestei campanii.

Toate fotografiile realizate vor fi postate și se vor putea downloada de pe adresa de facebook a Asociaţiei Tinerilor Pentru România Gorj.

„Inițial, am gândit această campanie în jurul unui concept-cheie: unirea. Atunci ne-am dat seama că unirea este generatoare de bucurie, mândrie și zâmbete. Și cum zâmbetul este un dar ce trebuie împărtășit cu alții, așa s-a născut ideea de a-i fotografia pe români, ținând tricolorul în brațe, lângă suflet, în jurul gâtului, și transmițând, bucuria și onoarea de a fi urmașii unor mari eroi. La prima ediţie, cea din 2013, am “strâns” peste 1500 de zâmbete, şi am întâlnit şi străini care doreau să-şi împărtăşească bucuria alături noi. Dorim ca tinerii să fie promotorii acestor gânduri pozitive, iar toți românii să-și exprime în public bucuria Marii Uniri… zâmbind!”, a declarat Cristian Tănase, președintele Asociației Tinerilor pentru România.

Vizualizări: 146

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Comunitate:

Citește și: