De ce a apelat FRF la compania Hypercube

Hypercube este compania care a dezvoltat noile formate ale competiţiilor Champions League sau Europa League. Din acest sezon de Cupa României Hypercube se va ocupa şi de noul format al Cupei României la solicitarea FRF.

Şeful Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu a anunţat că a apelat recent la compania care a revoluţionat competiţiile europene, Champions League şi Europa League, pentru a schimba formatul din Cupa României. „Din dorinţa de a avea un design competiţional optim am apelat la Hypercube, o companie care a contribuit şi la dezvoltarea unor formate de la Champions League sau Europa League. Noul format competiţional pune în valoare regiunile României prin crearea unor faze regionale, păstrează avantajul echipelor din eşaloanele inferioare şi propune totodată un sistem de grupe mai atractiv şi mai dinamic prin creşterea numărului meciurilor tari. Astfel, noul cod format competiţional asigură creşterea premiilor totale cu aproximativ 50% chiar din primul sezon. Vorbim de 1,2 milioane de euro plus TVA, ca fond total de premiere. Se va schimba şi sistemul de premiere, fiecare punct câştigat se va bonusa din punct de vedere financiar“, a declarat Burleanu într-o conferinţă de presă.

Astfel, Cupa României va beneficia de premii totale în valoare de 1,2 milioane de euro începând cu noul sezon competiţional. Cupa va avea şi un format schimbat faţă de ultima ediţie, urmând să cuprindă şi două faze ale grupelor, dintre care una regională.

Vizualizări: 161

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: