De ce a inventat UNPR coşul de solidaritate

Guvern a decis, la iniţiativa UNPR, înfiinţarea a trei mii de magazine destinate persoanelor cu venituri mici, de unde acestea vor putea cumpăra alimente cu o treime mai ieftine decât în magazine. Ce spune preşedintele UNPR Gorj, Marius Vlaicu, despre această măsură, aflaţi dintr-un interviu acordat ieri postului Radio Infinit.

Partidul dumneavoastră a propus acest proiect. Cum va fi derulat acesta?

Într-adevăr, Uniunea Naţională pentru Progresul României a iniţiat un proiect de act normativ privind înfiinţarea unor magazine care să vândă produse la preţ de producător pentru pensionarii cu venituri mici. Va fi un proiect derulat de guvernul României şi implementat prin consiliile judeţene şi consiliile locale, procesul fiind monitorizate prin Instituţia Prefectului.

Cum de vor fi procurate aceste alimente?

Alimentele vor fi achiziţionate prin licitaţii organizate la nivel naţional, în mod transparent, iar ambalarea şi distribuirea produselor se vor face prin instituţiile locale.

Este o măsură de stânga, după o serie de măsuri de dreapta luate de guvern…

Este o măsură de stânga, de centru-stânga, implementată de partidul nostru aflat în coaliţia de guvernare, alături de PDL, UDMR şi minorităţi şi trebuie să menţionăm faptul că în sprijinul acestui demers a venit şi primul ministru Emil Boc

Cum credeţi că vor primii pensionarii această iniţiativă?

Eu zic că pensionarii vor fi foarte încântaţi de această măsură, eu deja am discutat cu câţiva dintre ei şi îmi spuneau că este bună. Şi vreau să vă spun de ce este bună. În primul rând, datorită discounturilor acordate de producători pentru comenzi de asemenea proporţii, căci vor fi contracte foarte mari, şi datorită lipsei adaosului comercial, preţul produselor alimentare vor fi considerabil mai mici decât în alte magazine. Noi venim în sprijinul pensionarilor, care se ştie că alocă mai mult de jumătate din venituri pentru cumpărare de alimente. Nu este o măsură populistă, ci una necesară.

Vizualizări: 129

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: