Minerii din CEO află astăzi dacă vor fi trimişi în şomaj tehnic

Directoratul CE Oltenia va stabili astăzi care va fi soarta celor 1200 de salariaţi de la Cariera Berbeşti. Managerul CE Oltenia a anunţat miercuri că aceştia ar putea fi trimişi acasă, în şomaj tehnic, dat fiind faptul că s-a luat decizia de a sista livrarea de cărbune către CET Govora.  Sindicaliştii din zonă spun că activitatea nu ar trebui să fie întreruptă, dar nici nu-i miră faptul că mai-marii companiei iau astfel de decizii.  Oamenii spun că au început să se obişnuiască să fie trimişi acasă cu 75% din salariu.

Angajaţii CE Oltenia de la Cariera Berbeşti din Vâlcea aşteaptă cu sufletul la gură decizia Directoratului complexului, care se va întruni astăzi pentru a stabili dacă vor fi trimişi sau nu în şomaj tehnic. Personalul complexului de la Berbeşti ar fi trimis pentru treia oară acasă cu 75% din salariu în ultimele 10 luni. Şeful Departamentului Zonal Berbeşti, Ilie Păunescu, care este şi preşedinte al Sindicatului Minier Berbeşti, spune că activitatea nu ar trebui întreruptă.  „Ne-am învăţat cu problema asta. Nu este prima dată şi nici nu va fi ultima dată. Oamenii s-au învăţat cu această chestiune, dar ea nu este de bun augur. Încetarea activităţii pentru noi este un dezastru. De abia am început activitatea şi sunt lunile de vară iulie şi august, când este neapărat nevoie să lucrăm pentru că în perioada aceasta condiţiile de lucru sunt mult mai bune şi normal că va trebui ca activitatea să nu fie întreruptă. Normal că nu este o stare de spirit bună, pentru că să te trezeşti iar trimis acasă, e o chestiune care e neplăcută pentru oricine”, a spus sindicalistul Ilie Păunescu.

Ministerul Justiţiei a dat aviz negativ pentru externalizarea Carierei Berbeşti. Angajaţii de aici spun că pentru ei nu contează pentru cine prestează activitate, ci doar să aibă un serviciu stabil. „Noi ne-am dorit un loc de muncă, să putem să ne creştem copiii şi să ne întreţinem familia. Indiferent de cine aparţinem. Externalizarea este o problemă care pentru noi nu are o foarte mare importanţă”, a comentat Ilie Păunescu.

Pentru că nu a reuşit să scape de această carieră şi de angajaţii de aici, managerul CE Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat că va sista furnizarea de cărbune către CET Govora, pe motiv că nu se poate recupera restanţele acestei unităţi, care se ridică la circa 176 de milioane RON.

Vizualizări: 156

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: