De ce este Biserica cea mai odioasă instituţie din România

Biserica Ortodoxă din România (ca instituţie, nu neapărat ca loc în sine) are tot mai puţine de-a face cu Dumnezeu pe zi ce trece. În timp ce Catedrala Mall care ne va mântui neamul prin lux şi extravaganţă (că doar asta ne-a învăţat Isus, nu? Să umblăm cu merţane şi aur şi să-i punem scări rulante la templu), BOR nu se satură să-şi facă duşmani tot mai mulţi şi mai aprigi în rândurile populaţiei educate din ţară, implicându-se în lupte politice de pe poziţii care ne amintesc cât de detestabil este acest jeg de instituţie.

Mai exact, un ONG sprijinit public şi deschis de BOR s-a apucat să strângă semnături pentru modificarea articolului 48 din Constituţie, astfel încât acesta să specifice clar că o căsătorie nu poate avea loc decât între persoane de sexe diferite. Momentan, articolul este considerat prea vag de către pioşii slujitori ai Domnului, el specificând doar faptul că o căsătorie este ”o oficializare a relaţiei între soţi”. Scărpinarea puternică în cur a BOR (mă scuzaţi, dar folosesc ”cur” pentru că rimează destul de bine cu BOR), atât de puternică încât cururile le sângerează mult mai rău decât cei împotriva cărora se luptă, vine ca o surpriză până şi pentru organizaţiile de susţinere a homosexualilor şi lesbienelor, care au făcut clar faptul că nici măcar ei nu au cerut, până în prezent, legalizarea căsătoriilor gay, ci doar recunoaşterea formală a parteneriatului civil pentru cupluri gay care formează de facto un astfel de parteneriat. Și, dacă mai vreţi motive pentru afirmaţia conform căreia Biserica Ortodoxă îşi măreşte numărul de duşmani şi îi fanatizează inutil pe cei deja existenţi, aflaţi că, deşi Constituţia poate fi considerată ambiguă, codul civil nu este, în el specificându-se clar că mariajul este între un bărbat şi o femeie.

Dar asta nu e tot. Abia acum vine partea sinistră. Ei bine, da, dacă credeaţi că aţi ajuns până aici şi aţi aflat cam cel mai mizerabil nivel până la care a ajuns BOR-ul pe subiect, aflaţi că v-aţi înşelat. Cel mai mizerabil nivel este abia următorul: elevii de la mai multe licee din ţară (cu precădere unele din Moldova, Iaşi şi Bacău fiind judeţele cu cele mai multe sesizări) s-au plâns că profesorii şi uneori chiar directorii şcolii îi obligă să semneze petiţia pentru modificarea respectivului articol din Constituţia României. Cum atât propaganda politică cât şi prozelitismul religios sunt interzise în şcoli, instituţiile statului sunt rugate să se autosesizeze urgent. Şi chiar o fac, din ce susţin inspectorii şcolari. Altfel, acest rahat (cu moţ, altfel) de biserică din România riscă să desăvârşească opera de distrugere a tineretului acestei ţări începută de politicieni, în urmă cu mai mulţi ani. Aşa să nu ne-ajute Dumnezeu!

Vizualizări: 729

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: