De ce tărăgănează lucrările la drumul Rovinari – Bumbeşti Jiu

Mircea Pop, directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, va veni în Gorj săptămâna viitoare pentru a verifica starea drumurilor naţionale care trec prin judeţ, fiind interesat în mod expres de felul în care se desfăşoară lucrările pe DN 66. Şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj nu exclude posibilitatea ca directorul general al CNADNR să-i tragă de urechi pe constructori, în condiţiile în care constată că nu îşi fac treaba bine.

Directorul general al Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) este aşteptat miercuri în Gorj pentru a verifica starea drumurilor care trec prin judeţ. Mircea Pop va face primul popas pe DN 66 pentru a vedea cum se desfăşoară lucrările pe tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu. Prefectul Claudiu Teodorescu este convins că vizita şefului CNADNR îi va face pe constructori să-şi facă treaba mult mai bine. „Domnia sa va ajunge în Gorj săptămâna viitoare, miercuri, pentru a analiza întreaga situaţie a drumurilor naţionale, dar cu precădere DN 66 întrucât ne interesează tronsonul Rovinari-Bumbeşti Jiu, precum şi cel de la Bumbeşti Jiu la Petroşani. Sunt două segmente pe care le avem în lucru. Sunt convins că odată cu vizita directorului general al CNADNR, în Gorj, nu mai comentează nimeni chiar dacă sunt spanioli, italieni sau alte corporaţii. Directorul general al CNADNR va acorda o atenţie deosebită continuării lucrărilor pe Transalpina”, a declarat Claudiu Teodorescu, prefectul judeţului Gorj.

La rândul său, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj nu exclude posibilitatea ca vizita lui Mircea Pop să se lase cu mustrarea constructorilor. „Am predat amplasamentul, iar pe DN 66 se lucrează. Directorul general al CNADNR este un foarte bun drumar. S-ar putea să-i tragă de urechi pe constructori în condiţiile în care constată că nu îşi fac treaba aşa cum trebuie”, spune Ion Tudor, şeful Secţiei de Drumuri Naţionale Gorj.

CONTRACT

O firmă din Spania a câştigat licitaţia pentru reabilitarea drumul naţional 66 Rovinari-Bumbeşti Jiu. Este vorba despre firma Comsa Sau, care promite că va finaliza lucrările în 18 luni. Valoarea acestora este de 197,6 milioane de lei, fără TVA. Lucrarea pentru reabilitarea a celor 44 de kilometri de drum a fost atribuită acum câţiva ani unei firme maghiare, ce a încasat milioane de euro şi a renunţat după efectuarea a 5% din lucrări.

Vizualizări: 178

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: