De la președintele-jucător la președintele-tractor

Gata, l-am pierdut și pe Băsescu, să fim serioși. Nici nu mai știi dacă pur și simplu nu mai are nimic interesant de zis sau organizează conferințele astea de presă groaznic de plicticoase doar ca o măsură ingenioasă de contracarare a lui Crin Antonescu. Băse vorbește și nu zice nimic, iar Crinache se uită cu ochii lungi la televizor și, pe măsură ce cuvintele fără nici o noimă sau răutate curg din gura președintelui, liderul opoziției începe să mijească ochii, apoi îi închide ușor și într-un final pică lat și sforăie zgomotos până târziu în noapte, de-ajunge la Gâdea în emisiune cu ochii umflați de odihnă.

Băsescu a spus ieri despre zăpadă cam ce aș fi putut spune și eu. A vorbit despre tractoare cu plug care cică imposibil să nu existe în fiecare comună, ca să facă curat în zonă. Totuși, era clar că specialitatea președintelui nu sunt tractoarele cu plug. Să fiu în locul ziariștilor prezenți în sală, l-aș fi întrebat cum vede folosirea tractoarelor pentru îndepărtarea stratului de zăpadă în condițiile în care acesta a ajuns până la streașina caselor.  Nu de alta, dar riști să iei și acoperișul cu plugul, când treci să cureți strada. Aici s-a simțit o nevoie indiscutabilă, pe care nici un român cu capul dezghețat pe umeri nu o poate ignora. Avem un președinte marinar. El se pricepe, la o adică, să spargă gheața din Oceanul Arctic cu vapoarele alea imense dotate cu cuțite. Dar la tractoare e slab. Pe pământ experiența lui de marinar e utilă doar în măsura în care te rătăcești în troiene și vrei să-ți spună doar uitându-se la stele care e nordul și unde-i cel mai apropiat non stop cu țuică fiartă. Numai un om care s-a aflat în spatele volanului grosolan al unui tractor poate să înțeleagă cu adevărat filosofia unui tractor, principiile acestuia de viață, plăcerile și viciile lui.

Și atunci ne e din ce în ce mai clar: avem nevoie de un președinte tractorist! Așezați-vă la loc, domnu' Voiculescu. Am zis tractorist, nu securist. Și încep așa să mă uit prin sală în căutare de tractoriști potențiali președinți și-mi sare-n ochi Liviu Dragnea. Dar ăsta nu-i bun, odată pentru că-i de la PSD și noi ținem cu PDL-ul, și-a doua pentru că are totuși o față de țăran distins, un fel de primar de comună. Așa că ne reorientăm către PDL și-l găsim pe Ioan Oltean. O, da! Tractoristul absolut. Președintele de iarnă perfect. Vezi în mustața lui seva țăranului român care curăță talpa țării de zăpadă. Votați Oltean! Pentru toți oltenii.

Vizualizări: 118

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: