De Mărțișor, Teodor Hossu-Longin vă oferă două cărți

Un final de săptămână foarte aglomerat: Ziaristul și scriitorul Teodor Hossu-Longin lansează vineri, 1 martie, la ora 17:00, la Târgu Jiu volumele "Oamenii mari care au făcut România Mare", scris de mama sa, Lucia Hossu-Longin, îndrăgita și curajoasa realizatoare a serialului „Memorialul durerii”, și "13, cu noroc". Cu o zi înainte, joi, scriitorul va desfășura proiectul ”Cu cartea prin liceu” la Colegiul Tehnic Motru și la Colegiul Național "George Coșbuc" din Motru.

Evenimentul de vineri, de la Târgu Jiu, va avea loc la Biblioteca Județeană „Christian Tell”.

Teodor Hossu-Longin (născut 5 iulie 1972) a publicat în 1998 povestirea Iluzia, în revista Luceafărul. În același an a semnat volumul de proză scurtă Crima şi alte povestiri, care a şi primit premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor din România.

A debutat în presă în 1991, la Curierul Naţional, iar în 1994 s-a alăturat echipei cotidianului Ziua, ca jurnalist sportiv, până la începutul anului 2000, când a devenit publicist comentator la Evenimentul zilei. Din toamna aceluiaşi an trece de la presa scrisă la cea de televiziune, odată cu crearea postului B1 TV, unde este realizatorul show-ului automobilistic La limită. În 2012 devine producător independent, cu proiecte la posturile Antena 2 (Călător pe-o gură de rai – emisiune de turism), Digi Sport (RO Motorsport – emisiune de motorsport), Travel Mix TV (Mincinoşii – emisiune de pescuit, turism şi artă culinară).

În 2017, revine în lumea prozei româneşti cu romanul Mortua Est (care şi primeşte premiul editurii Cartea Românească), devine membru al Uniunii Scriitorilor din România, iar în noiembrie 2018 lansează volumul de proză scurtă 13, cu noroc.

A publicat nuvele și fragmente din roman în revistele "Contemporanul", "Luceafărul de dimineaţă", "Viaţa Românească" şi "Cenaclul de la Păltiniș".

Vizualizări: 716

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Civic-media:

Citește și: