De Paşti, verdeţuri din belşug în Piaţa Centrală

Târgujienii vor avea de unde să-şi cumpere verdeţuri pentru Paşti deoarece agricultorii gorjeni şi doljeni şi-au anunţat intenţia de a veni cu marfă în Piaţa Centrală. Administraţia pieţei va suplimenta mesele deoarece să aşteaptă ca numărul producătorilor să depăşească de 120.

Primăria Târgu Jiu va suplimenta numărul de mese din Piaţa Centrală, în preajma sărbătorilor de Paşti. Administraţia pieţei se aşteaptă ca peste 120  zarzavagii din Gorj şi Dolj să-şi vândă marfă aici. “În momentul de faţă avem 235 de mese, dintre care sunt ocupate circa 80% de către comercianţi şi producători. Dacă în această perioadă avem pe piaţă doar 15-20 de producători, ne aşteptăm ca în săptămâna dinaintea Paştelui numărul acestora să ajungă la 120, deoarece verdeţurile vor fi atunci la mare căutare ţinând cont de faptul că gospodinele pregătesc drob de miel sau alte mâncăruri în care se pun zarzavaturi. Din acest motiv vom suplimenta numărul de mese cu încă 50”, a declarat Ion Năsărâmbă, administratorul Pieţei Centrale.

Pe lângă producătorii gorjeni, foarte mulţi agricultori din Dolj şi-au anunţat intenţia de a-şi vinde marfa în Piaţa Centrală. “Întotdeauna am avut grijă ca producătorii din bazinul legumicol al Doljului să-şi poată vinde produsele la noi. Însă acesta nu este un motiv de îngrijorare pentru agricultorii gorjeni deoarece nimeni nu se va întoarce cu marfa acasă din cauza lipsei spaţiului”, a mai precizat Ion Năsărâmbă.

Agenţii economici care îşi desfăşoară activitatea în Piaţa Centrală plătesc o taxă de  71 lei/mp, iar producători 5,6 lei/mp. De asemenea, agricultorii pot să împartă o masă două persoane, iar atunci taxa ar putea ajunge la circa 3 lei/zi. 

Vizualizări: 88

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: