De profesie... braconieri

Poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina au extins cer cetările în cazul privind infracţiunea de braconaj, comisă pe raza comunei Căpreni. Cei doi bărbaţi, suspectaţi că au braconat un porc mistreţ, folosind laţuri, sunt cercetaţi în stare de reţinere de către poliţişti.

Duminică, 30.10.2011, poliţiştii Secţiei 8 Poliţie Rurală Stoina s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat din comuna Căpreni, a vândut o cantitate de carne, ce provenea din tranşarea unui porc mistreţ, braconat.

Pe parcursul investigaţiilor, poliţiştii au extins cercetările şi au stabilit că, în noaptea de 29 spre 30 octombrie a.c., suspectul B.G., de 52 ani, din comuna Căpreni,  s-a deplasat pe Fondul Cinegetic Naţional din localitate, iar aici, cu ajutorul unui laţ, a braconat un porc mistreţ. Animalul a fost încărcat într-un atelaj cu tracţiune animală, condus de către suspectul V.I., de 39 ani, din aceeaşi localitate, fiind transportat la domiciliul lui B.G. . Parte din cantitatea de carne rezultată în urma tranşării mistreţului, a fost valorificată de către B.G., unui bărbat din comuna Căpreni, judeţul Gorj.

În baza autorizaţiilor emise de către Judecătoria Tg. Cărbuneşti, poliţiştiiSecţiei 8 Poliţie Rurală Stoina, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Cărbuneşti, au efectuat percheziţii domiciliare la locuinţele celor doi suspecţi. Aici, au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor, mijloace materiale de probă (laţuri, o piele de mistreţ, trofee de animale sălbatice etc.).

Pe numele celor doi suspecţi au fost emise ordonanţe de reţinere pe timp de 24 de ore, aceştia fiind introduşi în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv al I.P.J. Gorj. Astăzi, 31 octombrie, poliţiştii îi vor prezenta pe cei doi suspecţi cu propunere de arestare preventivă pentru comiterea infracţiunii de braconaj, Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Cărbuneşti. Poliţiştii continuă cercetările sub supravegherea unui procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg. Cărbuneşti, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a celor doi suspecţi şi stabilirea răspunderii judiciare.

Biroul de presă al IPJ Gorj

Vizualizări: 112

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din :

Citește și: