Debut spectaculos pentru un fost pandur la Gaziantep, două goluri şi pasă de gol

Fostul jucător al echipei Pandurii, Alexandru Maxim, a debutat în week-end pentru echipa antrenată de Marius Şumudică, Gaziantep. Primul meci oficial al lui Maxim la turci a prilejuit un debut spectaculos pentru după ce românul a reușit ”dubla” în fața liderului din Turcia și a contribuit la un alt gol.

Alexandru Maxim a semnat cu Gaziantep în urmă cu câteva zile, iar Marius Șumudică a decis să se bazeze pe serviciile mijlocașului român chiar în partida cu liderul Sivasspor, scor 5-1, iar acesta nu l-a dezamăgit. Fostul jucător al echipei Pandurii a reușit două goluri împotriva liderului din Turcia. Alexandru Maxim a deschis scorul în minutul 4 al meciului pe care Gaziantep l-a jucat pe teren propriu cu Sivasspor, în etapa 20 din Super Lig, sezonul 2019 – 2020. Mai mult, Alexandru Maxim a contribuit și la golul de 2-1 înscris de Gaziantep. Românul a avut o acțiune personală superbă, a driblat câțiva adversari, iar Demir a dus-o pe echipa lui Marius Șumudică în avantaj.

Alexandru Maxim a reușit ”dubla” cu doar un minut înainte ca arbitrul Kardesler să fluiere finalul primei reprize. Românul a primit o pasă excelentă de la Kayode și l-a învins pe Samassa fără probleme.

Imediat după meci, Șumudică a declarat că nu se aștepta la o victorie așa de dură. Antrenorul a ținut să îi dedice victoria președintelui clubului, care a suferit un accident în Franța. Șumi a rămas impresionat de Alexandru Maxim pe care îl laudă: „Maxim are un salariu foarte mare în Germania și a renunțat la o mare parte din el. Nu există niciun salariu în România echivalent cu suma la care Maxim a renunțat pentru 4 luni, că să vină să joace aici. A renunțat la 300-400.000 de euro numai pentru a veni aici. Cred că Maxim va face parte din echipa națională, pentru că și-a dorit asta și a renunțat la partea financiară pentru asta. Îl știam pe Maxim dinainte. Suntem o familie aici și asta s-a văzut azi. Nu mă așteptam la un asemenea rezultat. Eu am făcut toate transferurile. Sunt un câștigător”.

 Conform publicației de specialitate Transfermarkt, cota actuală a lui Alexandru Maxim este de două milioane de euro. Mijlocașul român a ajuns în Germania în ianuarie 2013, când a fost cumpărat de Stuttgart de la Pandurii cu 1,5 milioane de euro.
 

Vizualizări: 246

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Sport:

Citește și: