Decani în interimat la UCB

Decanul Cornelia Tomescu de la Administrație Publică și-a pierdut funcția după ce două facultăți din cadrul Universității „Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu au fost comasate. De reorganizare sunt loviți și decanii Moise Bojincă, de la Științe Juridice,  și Dan Mălăescu, de la Științe Medicale, care se află în interimat până la organizarea concursului.

Cornelia Tomescu, decanul Facultății de Administrație Publică și Studii Politice Comparate, și-a pierdut funcția în urma reorganizării din cadrul UCB. Aceasta rămâne însă prodecan al Facultății de Relații Internaționale, Drept și Științe Administrative, structură rezultată din unificarea Facultății de Administrație cu Facultatea de Drept, al cărui decan era Moise Bojincă. Decanul noii structuri a fost numit Moise Bojincă, ce va fi în interimat până la organizarea concursului, iar Cornelia Tomescu va deține funcția de prodecan la această facultate. ”În urma hotărârii de guvern, de reorganizare a universității, Facultatea de Administrație Publică și Studii Politice Comparate și Facultatea de Științe Juridice și Litere se reorganizează într-o singură facultate. În aceste condiții, foștii decani au fost eliberați din funcție, pentru că nu mai există cele două structuri, fiind necesară numirea unui decan interimar pentru noua facultate. Această funcție este deținută de decanul Moise Bojincă, fostul decan de la Facultatea de Drept și Litere. Acesta va fi secundat de doi prodecani, Cornelia Tomescu, fostul decan de la Facultatea de Administrație și Laura Trocan, fost prodecan al Facultății de Drept, astfel încât cei doi prodecani să poată gestiona programele de studii”, spune Liviu Neamțu, prorectorul UCB.

În interimat se află și Dan Mălăescu, ca urmare a unor modificări în structura Facultății de Științe Medicale, la care a îndeplinit și până acum această funcție.

„De asemenea specializarea Română -Engleză a fost transferată Facultatea de Științe Medicale și Comportamentale, alături de educația fizică, științe medicale și artele plastice. Pe noua structură de asemenea a fost nevoie să fie numit un nou decan. În interimat se află Dan Mălăescu, cel care a ocupat și până acum această funcție”, mai menționează Liviu Neamțu.

CONCURS

Începând de anul viitor decanii nu vor mai fi aleși de consiliile facultăților, ci vor susține concurs. Concursul va fi organizat de viitorul rector ales de comunitatea universitară. „În baza concursului, aceștia vor semna și un contract managerial. Rectorul nou ales va fi cel care va numi acești decani în baza concursului și are posibilitatea să suspende sau să revoce decanii în funcție de activitatea lor”, mai spune Neamțu. Alegerile pentru funcția de rector vor avea loc pe 13 februarie 2012.

Vizualizări: 130

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Administrație:

Citește și: