Decani schimbaţi din cauza redenumirii unor facultăţi

Decana Cornelia Tomescu Dumitrescu de la Administraţie Publică şi Studii Comparate nu va mai fi şefa aceste facultăţi pe motiv că s-a schimbat denumirea. De fapt, rectorul Moise Boijncă a explicat faptul că mai multe facultăţii din Universitatea „Constantin Brâncuşi“ îşi schimbă denumirile deoarece vor avea noi specializări, şi totodată sunt schimbaţi şi unii decani.

Reporter: Aţi făcut unele schimbări în conducerile unor facultăţi. Este şi cazul doamnei Cornelia Tomescu Dumitrescu? A fost înlocuită cu profesorul Niculescu?

Moise Bojincă: Nu, este doar o propunere. Doamna Tomescu poate să se înscrie la concurs. A apărut hotărârea de guvern cu noile specializări. Facultatea se va numi acum Relaţii Internaţionale, Drept şi Ştiinţe Administrative şi de aceea nu a mai putut rămâne doamna Tomescu. Domnul George Niculescu este propunerea noastră, dar decizia se va lua în şedinţa de Senat.

Rep: Când va avea loc această şedinţă?  

M.B.: Nu ştiu.

Rep: Mai sunt şi alte facultăţi care-şi schimbă denumirea? Se schimbă şi decanii?

M.B.: Da, şi la doamna Monica Bîcă. Facultatea se va numi Educaţie Fizică, Litere şi Kinetoterapie, dar aici am propus tot pe doamna Bîcă. La fel la Asistenţă Medicală, Artă şi Ştiinţe de Educaţie unde va fi domnul Dan Mălăescu.

Rep: Referitor la schimbările din Ministerul de Externe. Consideraţi că după demiterea dlui Andrei Marga, postul domnului Adrian Gorun ar fi în pericol?

M.B: Nu, de ce să fie probleme. Dumnealui are calitatea de înalt funcţionar public, nu sunt probleme.

Rep: Domnul Gorun şi-a rezervat postul de la universitate? Mai poate fi preşedintele Senatului?

M.B: Da sigur. Şi este în continuare preşedintele Senatului, chiar a luat o hârtie de la Agenţia Naţională de Integritate (ANI) care spune că este bine, nu este incompatibil. 

Vizualizări: 152

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Editorial:

Citește și: